Regjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter

Regjeringen foreslår flere tiltak som skal gjøre hverdagen litt lettere for de små og mellomstore bedriftene her i landet.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Tiltakene handler blant annet om å innføre lettere og raskere, nettbasert rapportering, samt forenklinger av lover og regler. De skal sammen med forenklinger regjeringen allerede har innført, bidra til kostnadsbesparelser på anslagsvis 10 milliarder kroner årlig i perioden fra 2017 til 2021, ifølge Nærings- og fiskeridepartementet.

Les også

Kredittstrateg: Global rentekollaps smitter over til norske bedrifter

– 95 prosent av alle bedrifter i Norge har mindre enn 50 ansatte. Disse bedriftene har andre utfordringer enn de store, multinasjonale selskapene. Derfor handler strategien om å gjøre det enklere å starte, drive, omstille og fornye bedrifter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Departementet har basert seg på innspill fra over 300 små og mellomstore bedrifter om hva som skal til for å gjøre livet deres enklere. Regjeringen ønsker å bidra til at bedriftene får "bedre tilgang til kunder, å stimulere til økt innovasjonsevne og god nok tilgang på kompetanse og kapital», ifølge en melding.

Flere artikler

  1. Sveriges LO-leder er i Norge for å støtte Foodora-syklistene

  2. Anita Krohn Traaseth hos «Lindmo»: Var forberedt på å få sparken

  3. Eminem saksøker Spotify

  4. Annonsørinnhold

  5. Resultatbedring for Madcon

  6. Qantas flyr 19 timers flyturer for å teste kroppens reaksjon