Slik rammes du av bankstreiken

Torsdag morgen gikk 1.200 bankansatte ut i streik. Det er først og fremst kunder hos Sparebank 1 og de mindre lokalbankene som vil oppleve at ting kan bli vanskeligere. 

RAMMES: Sparebank 1 Østlandet vil rammes av streiken og da særlig i Oslo og Akershus.
Publisert:

Torsdag morgen våknet Norge opp til bankstreik, etter at LO Finans ikke klarte komme til enighet med Finans Norge. Et par timer tidligere hadde storstreiken man tidligere fryktet blitt avverget da Finansforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen kom til en løsning på overtid.

Selv om det ikke ble noen storstreik, medfører streiken både stengte bankkontor og lengre ventetider. E24 har tatt en gjennomgang hos bankene som er berørt for å finne ut på hvilken måte du vil merke streiken.

Les også

1200 LO-medlemmer tas ut i streik

Du finner hele listen over bedrifter som vil bli berørt her.

Forsikringsselskap rammet

– Hos oss er det 10 av 14 banker som blir berørt. Disse blir berørt i ulik grad, og det er forsikringsselskapet som blir hardest berørt, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter i Sparebank 1 til E24.

Vetleseter forteller at alle tjenester foreløpig fungerer som normalt, men dersom streiken blir langvarig kan det bli kapasitetsproblemer.

– Jeg vil anbefale kundene å følge med på sin banks nettside, og når det gjelder forsikringer melde skader på meldeskade.no. Alle vil få hjelp, men vi blir nødt til å prioritere kritiske hendelser. Således må kunder påregne noe lengre behandlingstid enn normalt, sier Vetleseter.

I en pressemelding torsdag ettermiddag skriver Sparebank 1 Forsikring at 300 ansatte i selskapet er tatt ut i streik.

– Alle kundeserviceenhetene i SpareBank 1 Forsikring er rammet av streiken. På telefon har vi kun kapasitet til å ta imot henvendelser knyttet til husbrann, veihjelp og personskade på reise, sier Nina Juel Arstal, direktør for forsikringsoppgjør i SpareBank 1 Forsikring i meldingen.

– Vi beklager sterkt denne situasjonen overfor kundene våre.

Sparebankene rammes i ulik grad

Sparebank 1 Østlandet opplyser på egne nettsider at de fleste av bankens kontorer vil holde åpne, men at åtte er stengt, hovedsakelig i Oslo og Akershus: Oslo Sentrum Youngstorget, Fornebu, Eidsvoll, Lillestrøm, Lørenskog, Grorud, Tveita og Gjøvik.

Enkelte minibanker og innskuddsautomater ved de stengte bankene kan gå tomme, skriver banken, som også opplyser om at 200 ansatte er tatt ut i streik.

Hos Sparebank 1 SMN opplyser man at blir nødt til å stenge to kontorer i Sogn og Fjordane.

I tillegg rammes Sparebank 1 Nordvest, Sparebank 1 Buskerud og Vestfold, Sparebank 1 Gudbrandsdal, Sparebank 1 Søre Sunnmøre og Sparebank 1 Hallingdal Valdres. Noen av disse melder om at det kan bli noe lengre behandlingstid.

I Sparebank 1 Nord-Norge venter man ikke at kundene vil merke mye til streiken.

– Det er cirka 50 personer i hele konsernet som tas ut, sier kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Stein Vidar Loftås til Avisa Nordland.

– De streikende godt spredt over hele landsdelen. Vi har 38 kontorer og både de og kundeservice vil holde åpnet. Vi har full kontroll og tror kundene vil merke lite til streiken, fortsetter han.

Stengt sentralbord

– Vi er i mindre grad rammet, siden det bare er LO finans som er tatt ut i streik. Alle kontorene er åpne, og de digitale tjenestene som nettbank, mobilbank og lignende fungerer som normalt, sier informasjonssjef Lars Ove Breivik i Sparebanken Vest.

Han forklarer at bankens sentralbord ikke vil være betjent under streiken, og at det er slik kundene eventuelt vil kunne merke streiken.

– Alle våre bankkontorer er åpne, og de digitale tjenestene fungerer som normalt. Det kan være noe lengre ventetid på kundesenteret og chat, opplyser Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

Lengre ventetid

Oslo Pensjonsforsikring opplyser at de er berørt av streiken. Kunder må for tiden forvente noe økt svartid på telefon og søknader, skriver banken.

Også hos Vardia Forsikring opplyser de om at svartiden vil bli lengre enn normalt.

Finans Norge opplyste tidligere at medlemmer hos Jernbanepersonalets bank og forsikring er tatt ut i streik. Det later likevel ikke til at kundene blir rammet.

«Denne streiken vil ikke ramme våre kunder. Alt fungerer som normalt og bankkontorene vil være åpne,» skriver Jernbanepersonalets bank og forsikring på sine nettsider.

Pressesjef for Nets i Norge Stein-Arne Tjore sier til E24 at de blir marginalt rammet av streiken da det er ytterst få i selskapet som er organisert i LO Finans.

Les også

1200 LO-medlemmer tas ut i streik

Les også

Over 21.000 finansansatte kan gå ut i streik fra torsdag

Publisert: