Misfornøyde hoteller forlater NHO reiseliv

Ti historiske og familieeide hoteller har valgt å forlate NHO reiseliv til fordel for Norsk Industri på grunn av misnøye, ifølge Dagens Næringsliv.

UT AV NHO: Direktør for arbeidsliv NHO, Nina Melsom (til venstre), direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri og administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.
Publisert: Publisert:

– Jeg opplever at NHO Reiseliv synes dette er skikkelig trist, men jeg vil tro at det som måtte være av «bad feelings» vil gå seg til etter hvert, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Industri, Finn Langeland, til DN.

Hotel Ullensvang i Hordaland er blant hotellene som har forlatt NHO Reiseliv etter mange års medlemskap.

– Vi trenger en politikk som sikrer driftsøkonomi også for de familieeide hotellene og vi oppfatter Norsk Industri som den mest proaktive landsforeningen i NHO-familien. Historien har vel også vist at nettopp Norsk Industri har vært flinkest til å oppnå resultater for medlemmene, sier Barbara Zanoni Utne ved hotellet. Hun ønsker ikke å kritisere landsforeningen.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, bekrefter at et begrenset antall historiske hoteller har varslet overgang.

– Men langt de fleste blir værende i NHO Reiseliv.

– NHO Reiseliv styrer tariffavtalene og er det politiske talerøret for reiseliv i NHO. Overgang til andre landsforeninger betyr derfor mindre innflytelse på tariffavtaler og reiselivspolitikk, sier hun.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om