Morgenlevering.no kjøper restene i konkursboet etter Brødboksen

Bostyrer og Morgenlevering har blitt enige om en overtagelse av driftstilbehør og varelager.

BRØD TIL FOLKET: Etter mye frem og tilbake kjøper Morgenlevering.no boet etter Brødboksen-konkursen. Det betyr blant annet at tidligere Brødboksen-kunder kan få ferskt brød levert på døren igjen.
Publisert:

– Vi har hatt løpende kontakt med boet, men så har det vært en utvikling underveis i prosessen som har gjort at et kjøp har blitt mer interessant, sier Jacobsen til E24

Hvor mye Morgenlevering betaler for boet vil han ikke avsløre, og det vil heller ikke bostyrer for Brødboksen, Erik Sandtrø.

– Gjennom salget har konkursboet sikret at eiendelene i boet realiseres på en fordelaktig måte og det er sikret midler på boets hånd som gjør at tapet for den offentlige lønnsgarantien som prioritert kreditor er betraktelig redusert.

Onsdag snakket E24 med Harald Jacobsen, direktør for trykk og distribusjon i Schibsted, som sammen med Amedia eier Morgenlevering.no.

Han forklarte at de antageligvis ikke var interessert i boet.

Det viste seg ikke å stemme.

Ansetter fra Brødboksen

Etter konkursen mistet 200 personer jobben i Brødboksen.

Jacobsen kan ikke love jobb til mange, men sier de ønsker å ha med seg en del av kompetansen som finnes i selskapet.

Les også

Restplass-gründeren var storaksjonær i Brødboksen: – Skulle ikke satset utenfor Oslo

– Vi har tenkt å ansette seks personer fra Brødboksen, og så er vi åpne for å ansette flere med tiden, sier han og legger til at det ikke er klart nøyaktig hvem eller hva slags kompetanse de er ute etter.

De er også i ferd med å kontakte Brødboksens 65.000 kunder.

– Vi kommer til å ta kontakt med Brødboksens kunder etterhvert for å forklare nærmere om kjøpet av boet, og hva vi har tenkt å gjøre videre.

Han sier for øvrig at både teknologien Brødboksen har utviklet, samt merkevaren kan bli gjenopplivet.

– Vi vil nå vurdere om Morgenlevering.no om det er mulig å ta i bruk hele eller deler av teknologien i Brødboksen, og om vi også skal ta i bruk merkevaren på et tidspunkt.

Mange interesserte

Ifølge Sandtrø var det langt ifra bare Morgenlevering som snuset på brødsmulene til Brødboksen.

Les også

Brødboksen.no avvikler driften

– Det har vært gjennomført en intens salgsprosess siden konkurs ble åpnet. Boet har i den forbindelse vært i kontakt med en lang rekke interessenter og mulige kjøpere, herunder grupperinger med eksisterende eiere, konkurrenter, distributører og nye aktører, sier bostyreren.

Jacobsen i Schibsted sier han ikke vet hvilke andre aktører som var interessert i boet, og legger vekt på selskapenes sterke synergier for hvorfor de kjøpte boet.

– Den aller viktigste årsaken til kjøpet, er at vi ser at selskapenes styrker utfyller hverandre bra, og vi har god tro på å fusjonere det beste fra Brødboksen med det beste fra Morgenlevering.

For ordens skyld: E24 er eid av VG som igjen er eid av Schibsted. Enkelte E24-ansatte har Schibsted-aksjer gjennom selskapets aksjeprogram for ansatte.

Publisert: