Nå er Gardermoen størst i Norden

For første gang på seks år gikk antall flypassasjerer i Norge noe ned i november. Gardermoen opplevde derimot vekst og inntok posisjonen som Nordens største flyplass.

STØRST: Nå er Gardermen størst i Norden.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Totalt reiste 3,92 millioner passasjerer til og fra Avinors lufthavner i november.

Mens utenlandstrafikken gikk opp med 2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, falt innenrikstrafikken med 1,3 prosent. Ettersom sistnevnte står for en stor del av den samlede trafikken, gikk den totale trafikken ned med 0,3 prosent, opplyser Avinor.

– For første gang på 6 år har vi registrert en nedgang i flytrafikken, og vi har sett en utflating i veksten de siste par månedene. Dette har nok en sammenheng med de utfordringene norsk økonomi står overfor, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Ved Oslo Lufthavn var det oppgang også i november. En trafikkøkning på 1,7 prosent til 1,85 millioner passasjerer var nok til å gå forbi Københavns flyplass, Kastrup, som Nordens mest trafikkerte.

– Selv om økningen i november er en del lavere enn hva vi har totalt i 2014, er vi godt fornøyde med at veksten fortsetter. Og det er selvfølgelig alltid litt ekstra stas å slå våre venner i København, sier flyplassdirektør Øyvind Hasaas med et smil.

Les også:

Få merket flystreikenDette området skal romme 2500 kolli bagasjeAvinor roser svenskene: Klare med verdens første fjernstyrte flytårn

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Norwegian-kutt gir nedgang i norsk flytrafikk

  2. Stenger store deler av Københavns lufthavn frem til 2022

  3. Lavere vekst i flytrafikken i 2014

  4. Avinor stenger store deler av Oslo Lufthavn Gardermoen

  5. Nordmenn flyr mindre