Næringsministeren krever redegjørelse fra Aker

Næringsminister Monica Mæland (H) krever nå en redegjørelse etter påstander om ulovlige verdioverføringer i Aker-systemet.

VIL HA REDEGJØRELSE: Næringsminister Monica Mæland (H) vil ha en redegjørelse fra Aker, om verdier på rundt 300 millioner kroner som ifølge to professorer har blitt overført fra Aker Solutions på ulovlig vis.
 • NTB
Publisert: Publisert:

To finansprofessorer og en jussprofessor har i Dagens Næringsliv beskyldt det Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker for å ha fått overført verdier på rundt 300 millioner kroner fra Aker Solutions på ulovlig vis.

AVVISER ANKLAGENE: Aker Solutions, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke, avviser anklagene om at de skal ha overført verdier ulovlig.

Saken dreier seg om en leieavtale for skipet Aker Wayfarer som Aker Solutions har inngått med Aker fram til 2020.

Aker hevdes å ha inngått avtaler som er i strid med aksjeloven og som dermed ikke er gyldige. Det er Røkke-kontrollerte Aker som er vinneren i den omstridte transaksjonen, mens Aker Solutions er taperen. Selskapene avviser alle anklager selv, men nå vil næringsminister Monica Mæland vite mer:

– Jeg er svært opptatt av å ivareta statens verdier på en god måte. Som ny næringsminister ønsker jeg å sette meg grundig inn i denne saken. Jeg vil derfor be styret i Aker Kværner Holding om en redegjørelse, skriver Høyre-statsråden i en uttalelse til avisen.

Staten eier Aker Kværner Holding sammen med Aker. Selskapet eier igjen 40 prosent av Aker Solutions hvor tidligere næringsminister Sylvias Brustad er daglig leder.

Akers informasjonsdirektør Atle Kigen sier styret vil komme med en redegjørelse til Mæland.

LES OGSÅ:

 • Aker Solutions hentet inn nye ordre for 11,9 milliarder
 • Ny millardkontrakt til Aker Philadelphia
 • Storbank senker Aker Solutions
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Krever redegjørelse i Aker-saken

 2. Mæland kan stoppe Røkkes Aker-deling

 3. Røkkes «søppel» får milliardkontrakt

 4. Betalt innhold

  Finansavisen: Aker Solutions blir solgt ut av landet

 5. Røkkes Aker Solutions splittes i to