Bjørkavåg slutter som konsernsjef i DN-eier

Gunnar Bjørkavåg fikk sterk kritikk da han i fjor utfordret VG-redaktør Hanne Skartveit til IQ-test og padletur. Nå slutter han i stillingen som konsernsjef for DN-eier NHST Media Group.

SLUTTER: NHST-sjef Gunnar Bjørkavåg slutter 1. februar.

Foto: NHST Media Group
  • Petter Winther
Publisert:,

Styret i NHST Media Group – eieren av Dagens Næringsliv – har blitt enige om at Bjørkavåg skal fratre sin stilling som konsernsjef 1. februar 2018.

– Gunnar Bjørkavåg har ledet konsernet i 18 år og i ulike faser. I denne perioden har mediebransjen gjennomgått betydelige endringer. Gunnar har ledet konsernet med stødig hånd og han har levert betydelige bidrag til den posisjonen konsernet i dag nyter godt av, sier styreleder Anette Olsen i en pressemelding.

Fram til en ny konsernsjef er på plass, vil lederne for de ulike forretningsområdene og konsernstaber få et utvidet ansvar.

Styret sier de nå setter i gang en grundig prosess for å rekruttere en ny konsernsjef.

Bjørkavåg er berettiget til 18 måneders etterlønn.

– Jeg vil takke alle ansatte, styremedlemmer og forretningsforbindelser for meget godt samarbeid i disse 18 årene. Jeg ønsker lykke til videre, og har stor tro på konsernets muligheter. Særlig nå – etter betydelig digital fremgang de siste årene, sier Gunnar Bjørkavåg.

Fikk kritikk

Konsernsjefen fikk i fjor kritikk for et kontroversielt svar til VG-redaktør Hanne Skartveits kommentar om at det blir en «gutta boys»-kultur med mange menn i konsernledelsen i norske mediehus.

– Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer, uttalte Bjørkavåg til DN.

Bjørkavåg beklaget senere formuleringen.

Flere artikler

  1. NHST selger Morgenbladet til Mentor Medier

  2. Mediekonsernet NHST kutter 70 millioner i kostnader

  3. Direktør går fra Gjensidige – blir konsernsjef i NHST

  4. Annonsørinnhold

  5. – Har et bankende hjerte for Schibsted

  6. Bonnier Media avvikles i Norge