Bjørkavåg slutter som konsernsjef i DN-eier

Gunnar Bjørkavåg fikk sterk kritikk da han i fjor utfordret VG-redaktør Hanne Skartveit til IQ-test og padletur. Nå slutter han i stillingen som konsernsjef for DN-eier NHST Media Group.

SLUTTER: NHST-sjef Gunnar Bjørkavåg slutter 1. februar.

Foto: NHST Media Group
Publisert:,

Styret i NHST Media Group – eieren av Dagens Næringsliv – har blitt enige om at Bjørkavåg skal fratre sin stilling som konsernsjef 1. februar 2018.

– Gunnar Bjørkavåg har ledet konsernet i 18 år og i ulike faser. I denne perioden har mediebransjen gjennomgått betydelige endringer. Gunnar har ledet konsernet med stødig hånd og han har levert betydelige bidrag til den posisjonen konsernet i dag nyter godt av, sier styreleder Anette Olsen i en pressemelding.

Fram til en ny konsernsjef er på plass, vil lederne for de ulike forretningsområdene og konsernstaber få et utvidet ansvar.

Styret sier de nå setter i gang en grundig prosess for å rekruttere en ny konsernsjef.

Bjørkavåg er berettiget til 18 måneders etterlønn.

– Jeg vil takke alle ansatte, styremedlemmer og forretningsforbindelser for meget godt samarbeid i disse 18 årene. Jeg ønsker lykke til videre, og har stor tro på konsernets muligheter. Særlig nå – etter betydelig digital fremgang de siste årene, sier Gunnar Bjørkavåg.

Fikk kritikk

Konsernsjefen fikk i fjor kritikk for et kontroversielt svar til VG-redaktør Hanne Skartveits kommentar om at det blir en «gutta boys»-kultur med mange menn i konsernledelsen i norske mediehus.

– Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer, uttalte Bjørkavåg til DN.

Bjørkavåg beklaget senere formuleringen.