De vant Handelsprisen 2015: Slik nådde Norrøna toppen

Mangeårig innsats på tvers av bedriften har gitt resultater for kles- og sportskjeden Norrøna. Onsdag vant de Handelsprisen 2015.

EGEN KULTUR: Bjørn Fjellstad og Espen Engelstad i Norrøna.
Publisert:

Under Virkes handelskonferanse onsdag ble Norrøna kåret til vinnerne av Handelsprisen 2015. De danket ut motstanderne Ark bokhandel, Kitch'n, Komplett og Europris.

Juryen beskrev Norrøna som «et stykk spennende norsk retailhistorie», og begrunnet seieren med at kjeden har gode tradisjoner og god kvalitet, samt at de totalt ti butikkene i Norge har kjempet en god kamp mot de store sporskjedene.

Les også

Norrøna på Handelsprisen 2015: - Et stykk spennende norsk retailhistorie

– Funker ikke driften, funker ikke annet heller

Espen Engelstad, administrerende direktør i Norrøna Retail, mener at drift er nøkkelen til gode resultater.

– For oss dreier det seg om å skape en kultur hvor drift er respektert og en av våre største suksesskriterier. Funker ikke driften, funker ikke noe annet heller. Drift krever disiplin, og det er noe vi har, sier Engelstad.

Salgssjef i Norrøna, Bjørn Fjellstad, sier kjeden har hatt et fokus på å møte kunden der den er.

Les også

Shop merkeklær til halv pris

– Det er viktig for oss å møte kundene i den kanalen de ønsker å bli møtt i. Vi er opptatte av at kunden skal møte ètt Norrøna. Det skal være samme service og samme kvalitet uansett om man handler i butikk eller nettbutikk.

Egen kultur i Norrøna

Fjellstad forteller at Norrøna stiller høye krav til samarbeidspartnere. Han mener det er viktig å finne personer som forstår kulturen i Norrøna.

Les også

De 100 ledertalentene

– Vi har tro på at det er vi som kan Norrøna best. Det tar tid å bli kjent med oss og måten vi tenker på. Det å ha kompetanse på alle feltene vi jobber innenfor er veldig viktig. Derfor jobber vi beinhardt med å få alle de ansatte med på våre kulturverdier.

Engelstad mener kulturen i Norrøna legger til rette for at de ansatte kan komme med ideer og skape nye produkter.

Les også

Eksportvekst i klesbransjen

– Vi lever av å skape. Vi ønsker å lage nye ting, både systemer, møbler og andre produkter. Vi er en gjeng med håndverkere.

Kunden er viktigst

Både Fjellstad og Engelstad legger hovedvekten i Norrønas ideologi på kundebehandling. Kunden står i fokus og skal bli fulgt opp før og mens et kjøp pågår, samt i ettertid.

Les også

Storm rundt friluftsdesign

– Vi må levere mer enn kunden forventer, både før, under og etter et kjøp. Vi ønsker ikke at kunden skal kjøpe et Norrøna-produkt, vi ønsker at kunden skal investere i et Norrøna-produkt. Vi følger opp alle kunder som ikke er helt fornøyde så vi kan forbedre oss selv, sier Fjellstad.

Les også

GoodBusiness-sjef: – Derfor handler ikke nordmenn økologisk

Les også

NHO ser gladnyhet midt i all pessimismen

Les også

- Mer prisbevisste kunder

Publisert: