Idar Vollvik selger Justin Bieber-tannbørster
til dobbel pris

Idar Vollvik sier han har solgt over 5.600 Justin Bieber-tannbørster på to dager. Vollvik tar nær dobbelt så mye som nettbutikker i utlandet.

PUSSER PÅ SALGET: Salget av Justin Bieber-tannbørster går så det griner, ifølge Idar Vollvik. På to dager skal han ha solgt over 5.600 børster via sin nettbutikk.
Publisert:

Halvannet år etter at Justin Bieber-tannbørsten ble lansert i USA, kaster nå Idar Vollvik seg på bølgen, og selger børstene gjennom sin norske nettbutikk.

Ifølge Vollvik selv, har produktet skapt nærmest hysteriske tilstander.

- Kjære vene, dette overgår alt vi har gjort så langt, sier Vollvik til E24.

Interessen for tannbørsten har tatt av siden lanseringen fredag, med 4000 likes på Facebook og 600 kommentarer. Og omsetningen i Vollviks nettbutikk har, ifølge Vollvik selv, aldri vært høyere.

5.600 tannbørster

I løpet av fredag og lørdag formiddag skal tannbørsten ha solgt over 5600 eksemplarer, ifølge Vollvik. Dette skal også ha ført til et vesentlig mersalg på andre varer fra Vollviks Ludostore.

- Da blir det jo faktisk litt butikk også, mersalg betyr mye for oss, sier Vollvik til E24.

Med en pris på 99 kroner stykket, kan tannbørstene allerede ha gitt Vollviks butikk en omsetning på 555.000 kroner. Vollvik sier selv at han ikke blir rik på børstesalget, men at det er viktig å få trukket nye kunder til butikken.

- Joda, penger blir det. Selve kundeforholdet er selvfølgelig verdt det mangedobbelte av hva vi tjener på hver enkelt Bieber-tannbørste. Men som de eldre sier, mange bekker små gjør en stor å, forteller han.

TO VERSJONER: Børstene leveres i to forskjellige modeller. Forskjellen går på hvilke sanger du kan spille med børstene.

Billigere i utlandet

Selv om Vollvik velger å tone ned fortjenesten på børstene, så er prisen han tar – 99 kroner – nær det dobbelte av hva butikker i utlandet krever.

I den engelske utgave av nettbutikken Amazon koster børstene ikke mer enn 5,99 pund. Med dagens pundkurs gir det en pris på 54 kroner.

På nettbutikken til amerikanske Drugstore, koster børstene kun 9,95 dollar, altså cirka 56 kroner.

I likhet med Vollviks butikk, leverer disse butikkene børstene med fri frakt i henholdsvis Storbritannia og USA.

Vollvik mener det er rart å sammenligne prisen i Norge med prisene i for eksempel England. Han forklarer prisforskjellen slik:

- Innpris på varen er jo nesten lik fraktpris, så vi tjener ikke mye penger når vi selger én vare, men heldigvis kjøper mange to eller flere varer. Man kan ikke sammenligne frakt ellers i Europa og i Norge, vi har svært dyr frakt i Norge.

Dersom man ønsker at en av de utenlandske butikkene skal sende børsten til Norge, kommer prisen opp i 75 kroner. Bestiller du to børster, for eksempel gjennom Ebay, er prisen 130 kroner, inkludert frakt til Norge.

Syngende tannbørster

Tannbørsten er produsert av det amerikanske selskapet Brush Buddies. Selskapet, som driver sin virksomhet fra Montana i California, har spesialisert seg på tannbørster knyttet til kjendiser.

De syngende tannbørstene ble lansert i fjor sommer med to Justin Bieber-børster. Tannbørstene er programmert med to Bieber-sanger, som begge varer i to minutter. Poenget er at brukeren skal kunne benytte sangen til å avmåle pussetiden.

Og det er ikke bare Justin Bieber som har åpnet munnen for børstene til selskapet. Lady Gaga og gruppen One Direction har sine egne tannbørster produsert av selskapet. Og i likhet med Bieber-børsten, kan eieren høre på musikken til Lady Gaga eller One Direction mens de pusser tennene.

Familie og venner må trå til

Siden oppstarten har Vollviks nettbutikk blitt kritisert av enkelte av investorene som har valgt å satse penger på den alltid optimistiske trønderen.

Vollvik var kritisk til en artikkel i Finansavisen der han mente salgslokalene til nettbutikken ble fremstilt som et skur (Se TV-innslag fra Vollviks skur nederst i saken). I tillegg hadde flere investorer kritisert Vollvik for manglende fokus på selskapets mobilsatsing i Thailand.

Les mer:

Å fri til beliberne har derfor vært en uvurderlig julegave til Vollviks butikk, som fremdeles er i oppbygningsfasen.

- Dette betyr ganske mye. Å gjør en slik fullstreffer er bare herlig, sier han.

Den overraskende salgsrekorden i romjulen har skapt bemanningsproblemet i hovedkvarter, som ligger på Nordås i Bergen, med bare 8 ansatte.

- Vi har alarmert familie og venner til mange av våre ansatte, som trår sporty til rett over nyttår, sier Vollvik.

Publisert:
Gå til e24.no