Ahus må spare 255 millioner

Til tross for lang tid med bemanningsproblemer som kan ha ført til både dødsfall og pasientskader, skal Akershus universitetssykehus spare inn 255 millioner kroner.

KUTT: Budsjettkrav fra Helse sør-øst betyr et kutt i driftskostnadene på fem prosent. Her er administrerende direktør i Ahus, Hulda Gunnlaugsdottir.
Publisert: Publisert:

Budsjettkravet fra Helse sør-øst betyr et kutt i driftskostnadene på 5 prosent, skriver VG. Ahus må hente inn til sammen 350 millioner kroner innen 2016, skriver avisen.

– Det er klart vi synes at dette er ille. Vi kan ikke se hvor det skal kunne spares nå. I en så utfordrende omstillingsprosess burde Ahus prioriteres for å gi pasientene et godt tilbud, men i stedet skjæres det ned, sier tillitsvalgt i Yngre legers forening ved sykehuset, Heidi Espvik.

Fylkesmannen har i en foreløpig rapport konkludert med at tre dødsfall og 20 feilbehandlinger kan knyttes til lav bemanning og uforsvarlig drift ved sykehuset i fjor. Den endelige rapporten blir lagt fram fredag. På eget initiativ har sykehuset dessuten meldt inn 13 unaturlige dødsfall til politiet i perioden fra 1. januar i fjor til nå.

Espvik tror de store kuttplanene kan gå ut over pasientsikkerheten. Det samme gjør leder Gerd Myrberg i forbrukerutvalget. Hun ber sykehusstyret sette foten ned og si fra om at nedskjæringene ikke lar seg gjennomføre.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no