Pablo Escobars bror anklager Elon Musk for flammekaster-tyveri

Elon Musk tjente over 50 millioner kroner på salg av flammekastere i fjor. Broren til Pablo Escobar mener det var sin idé, og anklager milliardæren for tyveri. 

PABLO ESCOBARS BROR ANKLAGER MILLIARDEREN: Elon Musk spøker med situasjonen på Twiter.
  • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert:

Storebror til narkotikabaronen Pablo Escobar, Roberto Escobar, anklager teknologigründer og Tesla-sjef Elon Musk for tyveri av bedriftshemmeligheter.

Escobar mener Elon Musks produkt fra 2018, en flammekaster til 300 dollar, ble stjålet fra han under et selskapsbesøk ett år tidligere.

– Det er ikke en flammekaster Mr. Escobar, svarer Tesla-sjefen på Twitter, med en lenke til nyheten, først meldt av TMZ og senere Business Insider.

Tjente over 50 millioner

Twittermeldingen refererer til flammekasterens navn «Not-A-Flamethrower», som måtte endres fra «Boring Company Flamethrower» av rettslige årsaker.

Business Insider skriver at en person nær Elon Musk besøkte Colombia i 2017 og noterte seg en leke-flammekaster eid av Roberto Escobar, ifølge TMZ.

Året senere lanserte det Musk-eide tunnelselskapet Boring Company flammekasteren sin, et prosjekt som dro inn en haug med PR og over 50 millioner kroner i friske penger til å finansiere prosjekter.

Samtlige 20.000 flammekastere ble utsolgt på kort tid, ifølge Marketwatch.

På nettsiden ble produktet markedsført med tekstene «verdens sikreste flammekaster» og «garantert å skape liv på enhver fest».

Ikke første gang - men fokuserer på tunneler

Flammekaster-tilfellet er ikke første gang Musk-selskapet har solgt produkter for markedsføring. I 2017 solgte Boring Company en enkel, svart caps med selskapets logo for 20 dollar, rundt 160 kroner.

Etter bare to dager i salg hadde 6.400 bestilt capsen, ifølge Musk selv.

Men hovedformålet til milliardærens infrastrukturselskap er å kunne bygge tunneler til transportsystemet hyperloop, som foreløpig er i teststadiet.

I desember 2018 viste Tesla-sjefen frem den første ferdige testtunnelen for det han mener er fremtidens fremkomstmiddel.

Der beskrev han den første turen i tunnelen som episk, ifølge Bloomberg.

Musk fortalte også at han hadde brukt 40 millioner dollar av egne penger på prosjektet. Det tilsvarte nesten 347,5 millioner norske kroner.

Musk har tidligere fortalt om planer om at byer vil ha enorme nettverk av tunneler under seg, der biler kan kjøre i svært høy hastighet.

FIKK PRØVE: Her ankom Elon Musk avdukingen fra i fjor i en modifisert Tesla Model X. Den hadde blant annet fått støttehjul, som gjorde at bilen holdt seg i sporet.
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Business Insider: SpaceX inngikk forlik med kvinne som rettet anklager mot Elon Musk

  2. Musk møtte i retten – forsvarte milliardkjøp

  3. Tesla under press i solcellesatsing

  4. Elon Musk-selskap viser interesse for Fornebubanen

  5. Medier: Elon Musk granskes etter aksjesalg