Ulltveit-Moe: – Halve CO2-kuttet kan tas innenlands

Et knippe norske bedrifter og organisasjoner har kommet fram til at halve Norges CO2-kutt kan tas innenlands, sier investor Jens Ulltveit-Moe.

KLIMAENGASJEMENT I NÆRINGSLIVET: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (t.v.) og investor Jens Ulltveit-Moe (t.h.). Ulltveit-Moe vil tirsdag levere en rapport til statsminister Erna Solberg.
Publisert:

Tirsdag overrekker han statsminister Erna Solberg (H) en rapport fra en gruppe bestående av 11 bedrifter, samt WWF Norge og klimastiftelsen Zero, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ville se hva vi kunne bidra med, og svaret er at vi kan bidra med mye – og det er realistisk, sier investoren. Han kaller regjeringens mål om å kutte CO2-utslippene med 40 prosent innen 2030 «hårete».

– Regjeringen kom sent, men den kom godt på miljøsiden.

Rapporten til Solberg er et privat initiativ, som statsministeren mener er positivt.

«Det er helt avgjørende at også næringslivet er med på arbeidet for lavere klimagassutslipp og et grønt skifte» skriver hun i en epost til avisen og sier at regjeringen «har allerede satt i gang en rekke tiltak slik at næringslivet kan bidra til grønn omstilling».

Det norske klimamålet innebærer at utslippene må kuttes med 22 millioner tonn. 13 millioner av disse mener næringslivsgruppen kan tas her hjemme. Oppgaven skal primært løses ved kutt i industrien samt overgang til el- og hydrogenbiler. Sistnevnte gjelder både privatbiler og nyttetransport.

Les også

Klimaforskere med skivebom på torsken

Les også

Norsk Petter Smart-duo kan gjøre om ørken til matjord på syv timer

Les også

Snart skal anlegget suge bort søppelet til 10.000 norske hjem

Publisert: