UKENS INVESTTECH: I ukens tekniske analyse tar Geir Linløkken for seg fem aksjer som alle er teknisk positive på kort sikt.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ukens fem beste tradingaksjer

Vi har gått gjennom markedet for å finne de beste tradingidéene for kommende uke. De fem aksjene vi har funnet er alle teknisk positive på kort sikt.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.


Momentumet er høyt i flere av dem, og indikerer potensial for å stige flere titalls prosent på kort tid. Flere innehar kvantitative egenskaper som ifølge Investtechs forskning indikerer at de statistisk skal stige bra framover. Risikoen i aksjene er høy, men ved å kjøpe en portefølje med flere av dem, vil man redusere nedsiden.

DNO ligger i en stigende trendkanal på kort sikt og har brutt opp gjennom den tidligere motstanden rundt syv kroner. Det kortsiktige momentumet er høyt og positiv volumbalanse indikerer stor kjøpsinteresse, mens selgerne er passive. Dette åpner for et brudd opp på den langsiktig fallende trenden, og aksjen kan da fint stige to-tre kroner i løpet av en måned eller to. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte rundt syv kroner.

Foto:

Hexagon Composites ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at bedrifter opplever en god økonomisk utvikling og at kjøpsinteressen fra investorer er økende. Kursen har så vidt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 23 kroner. Et kjøpssignal er utløst og en videre oppgang indikeres. Positiv volumutvikling styrker aksjen. Det er motstand ved cirka 26 kroner, mens det er støtte ved 21,60 til 23,30 kroner. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto:

NEL ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Etter gjentatte tester av støtten i underkant av tre kroner, har aksjen nå reagert opp. Et kjøpssignal fra en rektangelformasjon er utløst på positiv volumbalanse. En videre oppgang indikeres. Det er langt opp til motstanden ved 5,20 kroner, mens det er kort ned til støtten ved 2,85 kroner. Dermed anses risk/reward-forholdet i aksjen som attrakivt.

Foto:

Golden Ocean har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på lang sikt. Momentumet i aksjen er høyt og volumbalansen positiv, noe som statistisk har vært klare indikasjoner på videre oppgang. På kort sikt har aksjen brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 6,60 kroner. Positive investorer utløste med dette et kjøpssignal og en videre oppgang i kursen indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte rundt 6,60 kroner. Golden Ocean er maksimalt positiv på innsidehandler etter kjøp fra CFO Birgitte Ringstad Vartdal, styremedlem Ola Lorentzon og Herman Billung tidlig i mars.

Foto:

Weifa ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon for en måneds tid siden. Bruddet kom på økende volum, noe som viser at mange investorer var ivrige etter å sikre seg aksjer. Aksjen ligger nå i en stigende trend på kort sikt og en videre oppgang indikeres. Aksjen er positiv på innsidehandler etter at Watrium AS, som er representert i styret gjennom styremedlem Kristin L. A. Wilhelmsen, har kjøpt seg opp for rundt 25 millioner kroner de siste ukene.

Foto:
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs
 2. Hexagon Composites
 3. DNO
 4. Investtech
 5. Weifa

Flere artikler

 1. Tre maksimalt positive aksjer

 2. Kommentar: Fire aksjer hvor oppgangen kan fortsette

 3. Investtech: Dette er den sterkeste sektoren på Oslo Børs nå

 4. Annonsørinnhold

 5. Kommentar: Fem aksjer som skriker kjøp

 6. To gode kjøp og to aksjer du bør selge