Aker Brygge-topp anmeldt for millionunderslag

En leder skal blant annet ha brukt falske fakturaer for å underslå rundt 23 millioner kroner.

ANMELDT: En toppsjef for et Aker Brygge-selskap er anmeldt for underslag på 23 millioner kroner. Bildet er tatt ved soloppgang mandag morgen.
Publisert:

I slutten av forrige uke leverte styret i selskapet, som blant annet har John Fredriksen- og Stein Erik Hagen-eide Norwegian Property som aksjonærer, inn en anmeldelsen på en av sine ansatte.

Mannen, som er leder i selskapet som holder til på Aker Brygge, er anmeldt for betydelige underslag og grov økonomisk utroskap, som til sammen skal ha en verdi på omkring 23 millioner kroner.

Han skal blant annet ha brukt dokumentasjon som fiktive fakturaer.

Personen er suspendert fra jobben.

For litt over en uke siden ble det påvist at om lag en million kroner kunne være misligholdt, ifølge bedriften. Derfor engasjerte styret en revisor, som satte i gang med undersøkelser.

«Forsvant» over ti år

Fredag i forrige uke ble det klart at det er rundt 23 millioner kroner som kan være borte som kan være følge av økonomisk utroskap og underslag.

Rundt 16 av dem skal være tatt i 2014, og de foreløpige undersøkelsene viser at det resterende beløpet har «forsvunnet» over en periode på ti år.

– I lys av de påviste forholdene vil styret iverksette gjennomgang av alle sider ved selskapets interne kontrollrutiner, skriver aksjonærene i selskapet i en pressemelding.

– Ut over det som står i pressemeldingen har jeg ingen ytterligere kommentarer, sier advokat Stein Kimsås-Otterbech i advokatfirmaet Thommessen, som representerer firmaet.

Advokat Harald Hjort, som bistår den anmeldte lederen, ønsker ikke kommentere saken overfor E24.

Publisert: