Morgan Kane-gründer anker aksjefrys

Rettsprosessen mellom selskapet WR Entertainment ASA og gründeren Gunnar Ryan Wiik fortsetter.

DRAMA: WR Entertainment, selskapet som eier rettigheten til Morgan Kane-serien, har sitt å stri med. Nå anker gründer Gunnar Ryan Wiik avgjørelsen om å fryse hans nesten 19 millioner aksjer.
  • Kjetil Malkenes Hovland
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Wiik anker nå avgjørelsen fra Oslo byfogdembete fra september i år om å fryse hans rundt 18,77 millioner aksjer i selskapet i påvente av en avgjørelse i en rettssak selskapet har anlagt mot Wiik i California.

Det skriver WR Entertainment i en melding.

Wiiks advokat uttalte til E24 den 28. september at klienten hans ville anke, men det er altså nå at de faktisk har lagt handling bak de ordene.

WR Entertainment ble opprinnelig etablert for å lage filmer basert på westernhelten Morgan Kane, kjent fra Kjell Hallbings bøker.

Tidligere i sommer fikk selskapet medhold i Oslo byfogdembete om en midlertidig forføyning om å fryse aksjene.

Partene har deretter møttes til høring i Oslo byfogdembete. 5. september ble det altså klart at kjennelsen ikke gikk Wiiks vei. Kjennelse gjelder frem til det er felt en dom i saken.

Tasmin Lucia-Khan, konsernsjef i WR-Entertainment, avbildet under generalforsamlingen 22. juni 2017

WR Entertainment, som sitter på rettighetene til filmatiseringen av Morgan Kane-bøkene, anklager Wiik for å ha overført aksjer som tilhørte selskapet til seg selv.

Ryan Wiik har hele tiden avvist anklagene om bedrageri fra selskapets nåværende ledelse og flere av aksjonærene. Hans advokat, Ole Tokvam, uttalte til E24 etter kjennelsen i slutten av september at de ikke gir opp kampen:

– Kjennelsen fra Oslo byfogdembete var overraskende. Vi har nå gjennomgått kjennelsens premisser og vår oppfatning er at kjennelsen er bygget på feil bevisbedømmelse, og vurderingene er dermed basert på et feil faktisk grunnlag. Rettens juridiske konklusjoner blir derfor også uriktige. Vi er derfor gitt i oppdrag å utarbeide og inngi anke til Borgarting lagmannsrett, og ser frem til en ny avgjørelse, sa Tokvam.

Se VGs dokumentar om WR-Entertainment: Balladen om Morgan Kane

– Ingen beviser

I WR Entertainment har det i lengre tid pågått en betent kamp. Blant annet har selskapet saksøkt Wiik, som selv forlot alle sine verv før jul etter en maktkamp.

– Styret og ledelsen tar arbeidet vårt seriøst. Jeg ga en ærlig og rettferdig forklaring i tingretten angående Wiiks tyveri av 18 millioner av selskapets aksjer (treasury-aksjer, journ.anm.), sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR-Entertainment i en kommentar til E24.

– Wiiks arroganse i retten var skammelig. Med emosjonelle aksjonærer til stede, satt han der og smilte, legger hun til.

Les også

WR Entertainment-sjefen går til motsøksmål mot omstridt Morgan Kane-gründer

Krever millioner

Også Wiik har gått til søksmål. Wiiks krav mot selskapet på over 90 millioner kroner for jobben han har gjort. Tidligere styreleder, James Cardwell, har saksøkt WR Entertainment for kontraktsbrudd.

WR Entertainment jobber med å filmatisere bøkene om revolverhelten Morgan Kane, men har vært gjennom en turbulent periode.

Blant de mer kjente navnene på aksjonærlisten er Norwegian-sjef Bjørn Kjos og skipsreder Arne Blystad, mens tidligere finansdirektør i Norwegian Frode Foss er styreleder.

Les også: WR Entertainment har levert halvårsrapport: Brukte 3,7 millioner i retten

Les også

Morgan Kane-gründer tapte i retten – aksjeposten fortsatt frosset

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. WR Entertainment
  2. Oslo Børs
  3. Aksjer

Flere artikler

  1. Går til motsøksmål mot omstridt Morgan Kane-gründer

  2. Anker aksjesaken

  3. Morgan Kane-gründer tapte i retten – aksjeposten fortsatt frosset

  4. Begraver stridsøksen i Morgen Kane-konflikt

  5. Morgan Kane-saken: Ryan Wiik anmelder småaksjonær