DN: Johan H. Andresens Ferd legger 700 millioner kroner på bordet for Nordek

Johan H. Andresen vil sluke byggevarekonkurrent og tjene mer penger på det brennhete boligmarkedet i Norge.

VIL KJØPE KONKURRENT: Johan H. Andresen har gjennom sitt investeringsselskap Ferd lagt inn bud på byggevareaktøren Nordek, ifølge DN.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

Fra før av eier han Mestergruppen gjennom investeringsselskapet Ferd.

Nå ønsker tobakksarving Johan H. Andresen å kjøpe Nordek, skriver Dagens Næringsliv.

Ferd ønsker ikke å oppgi prisen, men etter DNs anslag skal budet verdsette Nordek til 700 millioner kroner.

– Nordmenn er glade i å pusse opp. Vi pusser opp og vi bygger om. Jeg vet ikke om vi er verdensmestere i det, men det er ikke langt unna. Vi synes dette er en fin bransje å investere i, sier Andresen til avisen.

For nordmenn er Nordek mest kjent under navnet XL-bygg. Hvis budet blir akseptert vil Mestergruppen og Nordek sammen konkurrere mot Byggmakker, Montér og Maxbo.

I intervjuet med DN trekkes det opphetede boligmarkedet frem som et argument for budet, og Andresen gir uttrykk for at byggevarebransjen vil dra nytte av at folk ønsker å bosette seg i nærheten av tettsteder og knutepunkter for transport.

Ferd er et av Norges største privateide selskaper, og har eierposter i selskaper som Aibel, Swix, Fjord Line og PGS. Investeringsselskapet putter også penger i hedgefond og eiendom, i tillegg til å støtte sosiale entreprenører.

Majoriteten av selskapet tilhører Andresen selv, mens døtrene Katharina (21) og Alexandra (20) hver for seg eier en snau fjerdedel.

Les også

Forbes-liste: Norske Alexandra (19) er verdens yngste milliardær

Les også

– Noen av dem jobber over 20.000 timer i året uten å tjene noenting

Les også

Den største donasjonen noensinne gitt til norsk forskning