Overblikk

Gutterom, strømpriser og sparkesykkelkrangling

 • Ina Vedde-Fjærestad
Publisert:

Valgkampen strammer seg til, det har vært mye snakk om gutterom og pendlerleiligheter, og ikke minst ser det ut som vi må belage oss på høye strømpriser fremover. Her er et overblikk over ukens mest aktuelle saker.

Utvider krisetiltak

Wenche Johansen har vært ansatt i taxfree-selskapet Travel Retail Norway siden 2016, og permittert siden mars i fjor. Her fra LOs appell utenfor terminalbygningen på Gardermoen onsdag.

Onsdag denne uken ble det kjent at regjeringen går med på å utvide dagens permitteringsordning med én måned, frem til 1. november. Det skjedde etter et langt møte med LO, Virke og NHO. Saken handlet om at 80.000 arbeidstagere risikerte å få kutt i dagpengene når coronareglene for permitterte går ut på dato. LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier enigheten nå er «bedre enn ingenting», hun understreker at det fortsatt er deler av arbeidslivet som sliter som følge av pandemien, særlig innenfor reiselivsnæringen.

Uvanlig høye strømpriser

Vannstanden i Gravatn i Rogaland ligger ti meter under regulerte vannstand.

Strømprisene er uvanlig høye for tiden, ifølge ekspertene. Dette kan gi tusener i økt strømregning per måned i vinter. Samtidig er det store prisforskjeller mellom Nord- og Sør-Norge, noe som blant annet gir forskjell i nettleien til strømkundene. Årsaken til de høye prisene i Sør-Norge er ifølge NVE at det er lite vann i norske magasiner, kombinert med høye kull-, gass- og CO₂-priser i Europa.

Godt og blandet

Daglig leder for Foodora i Norge, Elisabeth Myhre.
 • Kanskje ikke så overraskende, men matleverandørtjenesten Foodora mer en doblet omsetningen sin under pandemien. Siden nedstengingen 12. mars i fjor, har selskapet økt antall ansatte fra drøye 1.000 til nesten 3.000 ansatte
 • Equinor meldte torsdag at de i løpet av de neste fem årene vil bruke 6,5 milliarder kroner på lavutslippsteknologi. Blant satsingene er såkalt fusjonsteknologi, som kan løse noen av problemene knyttet til atomavfall.
Elsparkesykler i Oslo

Helgekos

Rike, vakre mennesker, dramatikk og løgner. Theranos-rettssaken er som en TV-serie man enten ser på eller ikke. Vil du hive deg inn i dramatikken, anbefaler jeg å begynne med saken min kollega Linn skrev for et par uker siden. Hjernen bak selskapet, Elizabeth Holmes, omtaltes som Silicon Valleys falne stjerne, men kan faktisk gå fri. Holmes gir blant annet ekskjæresten mye av skylden for skandalen hvor hun er tiltalt for svindel av leger, pasienter og investorer.
– Dette er en sak som handler om svindel, om løgn og juks for å tjene penger, uttalte aktor Robert Leach i sitt innledningsforedrag da retten åpnet denne uken.

Elisabeth Holmes på vei inn til retten i USA.

I helgen på E24 får du mulighet til å bli litt bedre kjent med to kjente norske næringslivsprofiler, Johan H. Andresen og Odd Reitan. I tillegg svarer Yrja Oftedahl på spørsmål fra en leser som er i tvil om hun skal fortsette å studere litt på måfå, eller kaste seg ut i arbeidslivet.

Elaine Eksvärd

Helt på tampen vil jeg anbefale den svenske podkasten til Elaine Eksvärd, Snacka Snyggt. Hun er retoriker og har en ganske lettfordøyelig podkast med tips og triks til hvordan man snakker og kommuniserer. Det er alt fra «Slik får du folk til å like deg på tre minutter» og «Slik blir du proff på å mingle», til «Ting du må kunne FØR du tar den lønnssamtalen». Episodene varer i underkant av 20 minutter, men hun har også et lite bibliotek med episoder på fire minutter, som kan være perfekt for en liten «pepp» på vei til jobb.

Men nå er det snart helg! Nyt litt fri og gjør noe gøy med noen du er glad i!

Har du noen tanker om Overblikk? Noe du savner? Noe du vil ha mer av?

Send meg gjerne dine tanker til ina@e24.no eller til overblikk@e24.no.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Overblikk
 2. Elsparkesykler
 3. Theranos
 4. Foodora

Flere artikler

 1. Overblikk: Omikron i Norge og stadig høye strømpriser

 2. Full åpning, børsuro og strømpriser

 3. Dyrere strøm i Nord-Norge, Black Friday-motstand og nye funn i coronastøtten

 4. Overblikk: Renta skal opp, børsene går ned og Ap varsler coronagransking

 5. Overblikk: Rentefrykt, strømtiltak og gratis juice

 6. Overblikk: Nye tiltak, Norges rikeste og strømmilliarder