Nytt drømmeår for bassengfirma: – Har vært ekstremt

Coronapandemien ga enda et knallår for Bassengutstyr AS i fjor. Nå tar eieren ut 20 millioner i utbytte etter store overskudd de to siste årene.

Daglig leder og eier av Bassengutstyr AS, Daniel Pettersen, har solgt flere luksusbasseng enn tidligere de siste årene. Mange av dem ender opp i Bærum og på Oslo vest.
Publisert: Publisert:

– Det har vært ekstremt. Vi har fått mye drahjelp av coronapandemien samtidig som vi lanserte nye bassengmodeller fra blant annet USA som markedet har tatt godt imot, sier Daniel Pettersen, daglig leder og eier av Bassengutstyr AS til E24.

De to siste årene med reiserestriksjoner og smitteverntiltak har gitt eventyrlig vekst og store overskudd for firmaet som leverer private basseng og utstyr til bassengene.

Selv om det ble et kraftig løft i 2020, gikk det enda bedre i 2021.

– I 2020 ble vi faktisk utsolgt for mye, men vi har klart å levere enda mer i år, da vi gjorde store innkjøp og forberedte oss på et sterkt år, sier Pettersen om hvorfor pandemiår nummer to ga enda bedre uttelling.

Bassengfirmaet til Pettersen holder til midt mellom Larvik og Sandefjord i Vestfold.

Utbytte for første gang

I fjor omsatte selskapet for 99 millioner kroner, viser årsregnskapet for 2021.

Det er kraftig opp fra inntekter på snaue 70 millioner i det første pandemiåret i 2020. Det året var inntektene mer enn doblet fra en omsetning på oppunder 34 millioner i 2019.

Overskuddene har samtidig vokst kraftig begge de to drømmeårene for Larvik-firmaet.

De to årene før pandemien endte resultatet etter skatt på i overkant av seks millioner kroner, før det skjøt opp til rett over 16 millioner i 2020.

I fjor ble det et nytt overskuddshopp. 2021 endte med over 27 millioner i pluss etter skatt for selskapet.

Nå tar Pettersen utbytte på 20 millioner. Det er første gang han tar utbytte fra selskapet, og pengene brukes til å betale ned gjeld, forteller han.

– Nå er både jeg privat og bedriften gjeldfri.

Les også

Hjemmesommer ga salgsboom i 2020

Flere luksusbasseng

– Vi treffer de fleste kundegrupper, men det har blitt en økning på de mest eksklusive bassengpakkene, sier Pettersen.

Denne øvre klassen koster fra en halv million og opp mot to millioner kroner inkludert full installasjon. For noen år siden så de ikke på denne kategorien som aktuell, men nå utgjør den 20 prosent av bassengene firmaet selger, forklarer Pettersen.

– Veldig mange av disse high end-bassengene havner i Bærum og på Oslo Vest.

Ved lageret rett ved E18 står bassengene tett stablet.

Selv om det nå er fritt frem for sydenferier igjen, har ikke bassengmarkedet roet seg merkbart så langt i år for Bassengutstyr. Ifølge Pettersen har de omsatte for rundt 40 millioner så langt i 2022, omtrent på nivå med i fjor.

Han er heller ikke spesielt bekymret for at markedet skal forverres seg spesielt mye.

– Det blir nok en reduksjon på de rimeligste bassengene, men det kommer til å veies opp av at det fortsatt går veldig bra med de dyrere bassengene.

– Bestilt mye og bestilt det tidlig

Utfordringer med forsyningskjedene og leveranser preger en lang rekke bransjer, og har preget verdensøkonomien i kjølvannet av coronapandemien. I det siste har nedstenginger i Kina blant annet gitt utfordringer både på produksjon og transport av varer.

Bassengutstyr har ifølge Pettersen ingen store utfordringer med å få levert basseng. Han mener de har en fordel ved å bestille rett fra produsenter, blant annet i Kina og USA.

– Vi ser at leveringstiden er lang, men vi har bestilt mye og bestilt det tidlig.

Varebeholdningen på lageret i Larvik ligger ifølge han på omtrent 50 millioner kroner akkurat nå.

– Tankegangen er at det vi ikke får solgt i år, får vi solgt neste år. Basseng er jo ikke et produkt som går ut på dato, sier Pettersen.

Hjemme hos Daniel Pettersen er det naturlig nok basseng på plass.

Startet i garasjen

Bassengleverandøren har sitt utspring i faren Nils Pettersens virksomhet fra slutten av 1990-tallet. I 2008 tok Daniel Pettersen over, og i slutten av 2015 ble virksomheten til det nye selskapet Bassengutstyr AS.

Bassengutstyr AS har gått med overskudd helt siden etableringen av det nye selskapet, men ikke noe som har vært i nærheten av 2020 og 2021.

– Faren min hadde solgt mange prisgunstige stålplatebasseng for 20 år siden, så der kom noe av inspirasjonen fra. Jeg tenkte at det var et marked for å tilby ulike type utstyr til basseng, og fikk disponere garasjen hjemme når jeg startet opp, forteller Pettersen.

Bedriften har nå 10 fulltidsansatte, i tillegg til tre ansatte som jobber i høysesongen, og holder til midt mellom Larvik og Sandefjord i Vestfold.

– Det har vært utfordrende å mette den etterspørselen som har vært, og de ansatte har virkelig stått på. Mot slutten av året blir det en velfortjent tur til Las Vegas på alle sammen, avslutter Bassengutstyr-sjefen.

Publisert:

Her kan du lese mer om