Telenor-problemene er løst

Telenor hadde problemer med nettene sine torsdag morgen, noe som førte til store problemer ved en rekke flyplasser.

Publisert:

Henriette Holter I Telenor skriver i en SMS til E24 klokka 09.35, at feilen oppstod ved et strømbrudd med etterfølgende feilsituasjon rundt klokka 07.35 i dag tidlig.

Dette medførte ustabilitet i en av nettkomponentene til selskapet, noe som fikk konsekvens for deler av både mobil- og fastnettet.

Holter opplyser at de har jobbet på spreng med å løse problemene, og rundt klokka 08.30 begynte trafikken å normalisere seg. Det kan fremdeles gjenstå ringvirkninger og følgefeil, og Telenor jobber nå med å kvalitetssikre dette.

Telenor fortsetter å overvåke trafikken for å sikre stabilitet.

Ustabilitetene medførte trøbbel på flere flyplasser i Norge. Holter har ikke oversikt over andre bransjer som kan ha blitt rammet.

Avinor melder om at systemene ved flyplassene fungerte som normalt klokka 08.20.

Problemene rammet i hvert fall flyplassene ved Flesland, Gardermoen og Sola, og skapte utfordringer med innsjekkingssystemene.

Dette førte til lengre køer ved innsjekk i morgentimene.

Operativ sjef ved Bergen lufthavn Flesland, Øystein Skaar, sier til NRK at det en periode var ingen passasjerer som fikk sjekket inn, og at fly ble forsinket av den grunn. Nå skal køene ha blitt løst opp, men Skaar tror at forsinkelsene vil forplante seg utover ettermiddagen.

Telenor mottok mange henvendelser fra kunder som hadde trøbbel torsdag morgen. Lenge var det usikkert hva som forårsaket problemene.

Downdetector skøyt kurven for rapporterte problemer i været rundt klokka 07.30. Denne er nå betydelig nedadgående.

Telenor har over 2,7 millioner mobilabonnenter i Norge, men det er ukjent hvor mange som ble rammet av nettproblemene.

– Vi beklager ulempene som feilsituasjonen har medført, skriver Holter.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om