Løfter containere av stort skip for å få det løs

Det over 300 meter lange skipet «Ever Forward» står bom fast ved østkysten av USA. Nå fjernes containere i et forsøk på å få det løs.

  • Eivind Bøe
  • Lisa Pedersen
Publisert: Publisert:

Det 334 meter lange skipet er i Chesapeake Bay etter å ha kjørt på grunn 13. mars i forbindelse med avgang fra den amerikanske byen Baltimore. Det har ikke beveget seg siden.

Slepebåter bidrar nå i arbeidet med å få løs skipet. Ved bruk av lektere tar de fire til fem containere i timen, ifølge AFP.

«Ever Forward» har en kapasitet på 11.850 TEU (en standardisert container som er 20 fot lang, 8 fot bred og 8 fot høy).

Skipssporingstjenesten Marine Traffic viser at skipet ligger grunnstøtt på østkysten av USA.

Nysgjerrige folk begynner å samle seg for å følge med på arbeidet med å få løs skipet. Et av de mislykkede forsøkene er dokumentert gjennom en én time og 19 minutter lang video publisert av et nyhetssted i Washington som har blitt sett over 40.000 ganger, skriver Wall Street Journal.

Den 20. mars startet en gruppe ledet av den amerikanske kystvakten den første redningsaksjonen av skipet. De har både mudret og forsøkt å slepe skipet av grunn.

I fjor skapte containerskipet «Ever Given» overskrifter verden over da det satte seg fast og blokkerte Suezkanalen. Begge skipene er eid av Taiwan-baserte Evergreen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Skipsfart

Flere artikler

  1. Evergreen-skip løs etter grunnstøting

  2. Evergreen-skip grunnstøtte i USA

  3. Klarer ikke løsne skipet som har stått fast siden 13. mars

  4. Hagemøbelselskap konkurs - skylder blant annet på Ever Given

  5. Norsk SAS-sjef: Konkursbeskyttelse var en del av planen