Spleis stanser pengeinnsamlingen til Stayclassy-gründer

– Oppleves som å sparke en mann som allerede ligger nede, sier Stayclassy-gründer Thomas Holstad.

Holstads innsamling er stanset.
Publisert:

Torsdag kveld startet Thomas Holstad, gründer av Stayclassy, en innsamlingsaksjon til seg selv.

«Thomas legger bak seg et svært vanskelig år i 2022, og starten på 2023 ser mørk ut.», skrev Holstad i innsamlingen på Spleis.no som er eid av Sparebanken1.

– Vi har gått gjennom spleisen nå, og etter en totalvurdering har vi landet på at dette ikke er en type innsamling vi ønsker å ha på Spleis. Vi har derfor valgt å stoppe denne spleisen, og innsamler har fått beskjed om dette, skriver kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis til E24.

I en sms til E24 skriver Holstad:

– Det har vært et stort engasjement ser jeg på få timer, noe som er veldig hyggelig og rørende å se. Spleisen ble opprettet etter oppfordring av mine følgere og fornøyde kunder som ønsker meg vell i en tøff tid, skriver Holstad, og videre:

– At spleis fjerner spleisen og i tillegg tilbakefører alt som er gitt i støtte frivillig, oppleves som å sparke en mann som allerede ligger nede.

Tilbakebetaler donasjoner

Innsamlingens mål var å samle inn 500.000 kroner, og endte med å motta i underkant av 9.000 kroner.

Holstad får ikke utbetalt donasjonene.

– De blir tilbakebetalt giverne, sier Mesna.

Hun viser til at det i vilkårene står: «Vår rett til å bestemme hvilke typer innsamlinger som aksepteres er uavhengig av om formålet det samles inn til er å anses som lovlig. Vi står fritt til å begrense tilgangen til tjenesten».

– I dette tilfellet falt vi ned å at dette er en type innsamling vi ikke ønsker på Spleis, sier Mesna.

Ba om 500.000 kroner.

Varslet milliongebyr

Tidligere denne uken stengte Stayclassy nettbutikken midlertidig. Forbrukertilsynet har varslet milliongebyr mot selskapet og Holstad personlig etter en rekke klager fra kunder.

Holstad uttalte til DN at han og selskapet handlet i god tro.

Holstad og Stayclassy hadde svarfrist mandag 16. januar, og Forbrukertilsynet vil fatte et vedtak i løpet av de kommende ukene.

Da nettbutikken stengte nettsiden mandag, ble det lagt ut en beskjed på Stayclassys nettside.

«Vi har valgt å midlertidig stenge Stayclassy.no i påvente av en avgjørelse fra Forbrukertilsynet som er avgjørende for videre drift.», skrev Stayclassy i grå bokstaver mot svart bakgrunn, samt årstallene 2014–2023.

Publisert: