Nent Group kutter kraftig – opptil 50 kan måtte gå

Mellom 30 og 50 årsverk skal kuttes i Nordic Entertainment Group (NENT), ifølge Kampanje.

 • David Bach
Publisert:

Beskjeden ble gitt på et allmøte mandag morgen, etter det E24 får opplyst.

Det var bransjenettstedet Kampanje som først omtalte nedbemanningen.

Nent Group eier blant annet TV3, Viaplay og Viasat. Etter det E24 får opplyst vil kuttene ikke berøre avdelingene for sport, parabol eller radio.

PR-sjef Nicholas Smith i Nent Group skriver i en e-post til E24 at de nå gjennomfører en betydelig omorganisering.

– Nent Group gjennomfører en betydelig endring i driftsmodellen for å forberede selskapet på fremtiden. Det er mulig at folk vil forlate Nent Group som et resultat av dette nye oppsettet, og i Norge kan prosessen berøre mellom 30 og 50 fulltidsansatte i TV-avdelingen. Vi er imidlertid nødt til å fullføre forhandlingene med de tillitsvalgte før vi kan gi ytterligere detaljer, skriver Smith.

– Det vi trenger for å vokse

– Hva kan dere si om bakgrunnen for denne beskjeden?

– Dette handler om å sette Nent Group i stand til å møte fremtiden. En organisasjon basert på funksjoner i stedet for land og produkter er den riktige tilnærmingen for en ledende streaming-aktør og innholdsprodusent med globale ambisjoner, som er det selskapet vi ønsker å være.

Smith sier han ikke kan gå i detalj på hvilke avdelinger som blir berørt eller hvor lang tid det vil ta å gjennomføre endringene.

– Det gjør organisasjonen vår mye tydeligere og gjør at vi kan endre oss og investere mye raskere. Det gir oss det vi trenger for å vokse, og begrenser ikke antallet markeder vi kan være til stede i, skriver Smith videre.

– Vi driver i en bransje i rask utvikling og vi kan aldri utelukke endringer. Vi ser imidlertid ikke for oss at vi må gjøre så pass betydelige endringer i strukturen igjen i nær fremtid, skriver Smith.

Kjøpte vintersport-rettigheter i april

Vegard Klubbenes Drogseth mistet i september stillingstittelen som administrerende direktør i Nent Group Norge og plassen i ledergruppen.

Det ble da klart at ingen nordmenn får plass i den nye ledergruppen, som ble kuttet fra 15 til 8.

Tilbake i april kom den overraskende nyheten om at Nent Group hadde kjøpt de nordiske medierettighetene til en stor del av de mest populære vinteridrettene fra Infront Sports & Media.

Femårsavtalen inkluderer blant annet verdenscupene i alpint og langrenn, samt flere andre grener, som gjør at NRK sitter igjen med verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits, samt skiskyting og skøyter.

BEKREFTET: Blodbad hos TV3-eier – Nent må kutte 30-50 stillinger i Norge | Kampanje
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nordic Entertainment Group
 2. Nedbemanning
 3. TV3
 4. Viasat
 5. Viaplay

Flere artikler

 1. Nesten hele den norske ledergruppen forsvinner i Nent Group

 2. TV3 og Viaplay mister Champions League-rettighetene

 3. Coca-Cola kutter 42 årsverk i salgsavdelingen

 4. Bøyer av for forbud. Slik reklame blir ikke lenger vist på TV3.

 5. Telia Norge nedbemanner: 70 stillinger kuttes