Goldens bar-satsing er konkurs

I fjor åpnet Johan Golden og kompisen Ove Skaug Halsos baren Saskia på Fredensborg i Oslo. Nå er baren konkurs som resultat av coronaviruset.

Golden (t.v.) og Halsos (t.h) åpnet baren Saskia i mars i fjor
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

– Både jeg og Ove syntes dette er utrolig kjedelig, ettersom vi nettopp hadde åpnet baren. Dessverre hadde vi ikke noe annet valg ettersom vi ikke fikk støtte til å kunne drive videre, forteller Golden til E24.

Golden og Haslos åpnet baren i mars i fjor, tilfredsstilte den ikke kravene for kontantstøtte fra staten. For å kunne motta støtte kreves positive årsresultater – noe som er vanskelig i startfasen.

Mener støtteordningen har uheldige utfall

Til E24 forteller Golden at de prøvde, men måtte gi opp.

– Vi søkte om støtteordning da vi måtte stenge dørene i mars som resten av Norge, men den ble avvist. Vi prøvde å klage men det gikk ikke gjennom. Da skjønte vi at det ble slutten for baren.

– Jeg syntes det er urimelig at taxfree på Gardermoen får kontantstøtte i denne perioden, men ikke nyopprettede bedrifter, forteller Golden.

Coronakrisen har rammet småbedrifter hardt. I en undersøkelse fra SMB svarer én av fire at de har vurdert å legge ned de siste månedene, en av tre at de har vurdert å søke seg til en tryggere jobb, og hver tredje bedriftseier sier at det nå er mindre sannsynlig at de starter ny bedrift i fremtiden.

Uklare verdier

– Ove og jeg vi klarer oss, men det er mange små bedrifter som har lagt livet sitt i sin nye bedrift, som nå går konkurs på grunn av at de ikke får støtte.

Har du noen lignende prosjekter på gang?

– Vi får se. Det er ikke veldig lukrativt for meg som jobber med bar og underholdning i denne perioden, så kanskje jeg burde satse på reiseliv fremover, ler Golden.

Bostyrer Erik Sandtrø forteller til E24 at flere har meldt interesse om kjøp av baren, og at de er i dialog med flere interessenter.

Han forteller også at det er for tidlig å si hvor mye gjeld bedriften har, eller hvilken verdi baren har.

Les også:

Les på E24+

Møt Norges konkurskonge

Les også

Færre konkurser i Danmark under coronakrisen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Konkurs
  3. Utelivsbransjen
  4. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Har sendt 3.000 krav om tilbakebetaling av kontantstøtte

  2. 78 selskaper har gått konkurs tross mottatt kontantstøtte

  3. Rekordår for Johan Golden: - De pengene er borte nå

  4. Toppforvalter: Støtten til hotellgigantene burde vært kraftig kuttet

  5. Undersøkelse viser at bedriftseiere sliter: – Det er noe av det verste som har hendt