Advokatbevillingen suspenderes

Advokat John Hammervoll, som er siktet for grov økonomisk utroskap som følge av et klientforhold til en kvinne i 90-årene, kan ikke opptre som advokat i tiden fremover.

Advokat John Hammervoll har samtykket til at advokatbevillingen suspenderes til han er sjekket ut av straffesaken han er involvert i.
Publisert: Publisert:

Det går frem av et vedtak fra Advokatbevillingsnemnden som E24 har fått innsyn i. Bakgrunnen for vedtaket er at politiet siktet Hammervoll for grov økonomisk utroskap.

I Millionfullmaktene dokumenterte E24 hvordan Hammervoll i løpet av flere år overførte rundt 6,8 millioner kroner fra kontoen til en kvinne i 90-årene til seg selv, advokatfirmaet Hammervoll Pind og tidligere eiendomsmegler Odd Kalsnes.

John Hammervoll og Odd Kalsnes nekter begge straffskyld.

Les hele svaret fra Hammervolls advokat her.

Les også

Justisministeren må svare på spørsmål etter E24-sak

I kjerneområdet

Advokatbevillingsnemnden konkluderer med at Hammervoll ikke kan praktisere som advokat i påvente av utfallet av straffesaken han er siktet i. Etterforskningen er i en tidlig fase.

Nemnden bemerker i sitt vedtak at «den typen straffbare forhold siktelsen gjelder, ligger i kjerneområdet for suspensjons – og tilbakekallsbestemmelsens anvendelsesområde.»

E24 har i dag vært i kontakt med Hammervolls forsvarer, advokat Anders Brosveet. Ifølge forsvareren tok Hammervoll på eget initiativ kontakt og ga beskjed om at han samtykket til suspensjon av bevillingen «inntil han er sjekket ut av saken» for et par uker siden. Brosveet har ingen ytterligere kommentarer til nemndens avgjørelse.

Managing partner i Hammervoll Pind, Sindre Aaserød, har sagt til E24 at Hammervoll selv har trukket seg ut av firmaet og tatt permisjon som følge av etterforskningen.

Les også

– Havner fort i en «bukken og havresekken»-situasjon

Hentet bevis

Tidligere i vår gikk politiet inn i lokalene til Hammervoll Pind og hentet ut dokumenter. Disse bevisene ble rutinemessig overlevert Oslo tingrett for gjennomgang før de kunne utleveres til politiet.

Advokat Brosveet ba imidlertid retten bestemme at politiet ikke skulle få se materialet. I en kjennelse slo tingretten fast at etterforskningen skulle få tilgang, fordi domstolen mente det var skjellig grunn til mistanke mot advokaten.

Politiet har tidligere oppgitt at det vil ta tid å avklare saken.

Vi i E24 er avhengig av tips fra leserne våre. Kontakt E24s journalister på e-post sofie.amalie.fraser@e24.no og jonas@e24.no, eller på kryptert melding via Signal eller WhatsApp til +4741381407.

Les også

DNB ønsker endring i regelverk for å hjelpe de svakeste

Publisert:

Her kan du lese mer om