John Fredriksen vil kjøpe nok en tankflåte

John Fredriksen tror tankmarkedet er i ferd med å snu, og er i forhandlinger om å kjøpe nok en flåte. Det sier Frontlines storaksjonær og styreleder i et intervju med Finansavisen.

KJØPER FLÅTE: John Fredriksen opplyser tirsdag om at han vil kjøpe en ny tankflåte.

Foto: Ints Kalnins Reuters
Publisert:,

I løpet av våren har John Fredriksens Frontline inngått avtaler om kjøp av 14 tankskip og sikret seg opsjon på ytterligere fire suezmax-råoljetankere.

Benyttes denne vil investeringsprogrammet ha økt til rundt 10,5 milliarder kroner og flåten vil ha økt til 79 skip.

Men Fredriksen og tanksjef Robert Hvide Macleod mener tankmarkedet er i ferd med å snu og ser etter nye vekstmuligheter, skriver Finansavisen.

Les også

Fredriksen-rederier allierer seg med råvareselskap for å etablere maritim drivstoffgigant

Kan skje de «nærmeste månedene»

– Vi har en veldig bra flåte – ingen andre har noe tilsvarende, og med en så lav gjennomsnittsalder på skipene som fire år – men vi skulle gjerne hatt noen flere VLCC-ere. Det er det vi nå ser på muligheter for. Vi er fortsatt interessert i konsolidering, sier Fredriksen i et sjeldent intervju med avisen.

Han opplyser at en transaksjon kan skje i løpet av de nærmeste månedene.

– Det vi er i dialog om, er et kjøp av en eksisterende stortankflåte. Alternativet er overtagelse av resalgskontrakter, altså avtaler om nybygg som andre har inngått med verftene tidligere, sier Fredriksen.

Han vil imidlertid ikke opplyse hvem han forhandler med, men det skal være en stor aktør.

Les også

Avtale mellom Nasjonalmuseet og Fredriksen-døtrene inngått for to år siden

Fra minus til pluss

Nettoresultatet til Frontline endte på 1 million dollar i andre kvartal, en oppgang fra minus 22,61 millioner dollar i samme periode i fjor.

Totale driftsinntekter ble 193,41 millioner dollar i kvartalet, en oppgang fra 166,82 millioner dollar på samme tid i fjor.

– Markedsforbedringer ventes i andre halvår 2019 ettersom raffinerikapasiteten vender tilbake og oljevolumer kommer tilbake til markeder (..), sa konsernsjef Robert Hvide Macleod i en kommentar i forbindelse med rapporten.

Frontline opplyste der at de forventer at markedet vil forbli volatilt på grunn av tilbudsbekymringer og geopolitisk uro, men at det vil trende høyere ettersom oljevolumer kommer tilbake.