Fiskeoppdretterne

MDG-topp stoppet Gamst Pedersens oppdrettsplaner

Fotballspiller Morten Gamst Pedersens planer om å etablere oppdrettsvirksomhet blir stoppet av MDG-ordfører Ørjan Jensen i Vardø kommune.

Morten Gamst Pedersens planer om å etablere oppdrettsvirksomhet i Vardø blir stoppet av påtroppende MDG-ordfører i kommunen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

Påtroppende ordfører Ørjan Jensen (MDG) i Vardø kommune vil jobbe for at det ikke blir etablert åpne oppdrettsanlegg i kommunen i neste periode, sier han til Fiskeribladet.

– Velgerne stemte fram partier med dette synspunktet med over 50 prosent av stemmene. Selvfølgelig er ikke oppdrett i åpne anlegg aktuelt i perioden, sier han.

Jensen vil samtidig påvirke partier og myndigheter til å stille strengere krav til oppdrettsnæringen.

Gamst Pedersen sikret seg en opsjonsavtale med Vardø kommune i februar i år. Avtalen skulle gi selskapet han representerer, Vardiar AS, førsterett på en lokalitet som skulle åpnes i forbindelse med rullering av kystsoneplanen. Avtalen skapte store reaksjoner blant fiskere i Vardø da det viste seg at oppdrettsanlegget skulle lokaliseres på et viktig kongekrabbefelt i Varangerfjorden.

Planene ble støttet av Arbeiderpartiets ordførerkandidat Robert Jensen i Vardø kommune. Arbeiderpartiet mistet imidlertid flertallet kommunevalget. Miljøpartiet De Grønne fikk 23,2 prosent av stemmene.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Fiskeoppdretterne
 2. Morten Gamst Pedersen
 3. Oppdrettsnæring
 4. MDG
 5. Vardø

Flere artikler

 1. Utvalg foreslår omstridt ekstraskatt på laks

 2. Betalt innhold

  MDG vil fase ut alle åpne oppdrettsanlegg innen 2025

 3. Sørkoreanske Dongwon inn i norsk lakseselskap: Håper på børsnotering i år

 4. Bø-ordfører vil stake ut retningen for Høyres distriktspolitikk

 5. Sp-ordfører inspirert av Bø: Vil lokke kjendiser til kommunen