PGS har fått over 116 mill. i kontantstøtte fra staten

Seismikkselskapet er høyt på topplisten over største beløp i statens kompensasjonsordning.

KONTANTSTØTTE: PGS har fått en stor sum i statens kompensasjonsordning. Her med administrerende direktør Rune Olav Pedersen.
Publisert: Publisert:

PGS’ datterselskap PGS Geophysical har mottatt 116,82 millioner kroner i tilskudd gjennom statens kompensasjonsordning, viser E24s oversikt.

Summen fordeler seg på rundt 48,29 millioner kroner i mai og 35,6 millioner kroner i april, samt 32,93 millioner i mars.

– Vi har fått en umiddelbar reduksjon i inntektene våre som følge av coronapandemien, det er derfor vi har søkt kompensasjonsordningen, sier kommunikasjonsdirektør Bård Stenberg i PGS til E24.

– I kjølvannet av coronapandemien og den lave oljeprisen har kundene våre redusert investeringene sine betydelig, noe som naturligvis har påvirket oss, legger han til.

Statens kompensasjonsordning for bedrifter har til hensikt å dekke deler av bedriftenes faste uunngåelige kostnader under coronakrisen. Siden ordningen ble satt i drift er det betalt ut nærmere 4,5 milliarder kroner fra ordningen.

PGS legger for øvrig frem nye kvartalstall torsdag 23. juli. Estimater innhentet fra Bloomberg viser at analytikerne venter et negativt operasjonelt driftsresultat på 29,40 millioner dollar, tilsvarende litt over 273 millioner kroner.

Spareplan

PGS hadde imidlertid problemer før coronakrisen ble et faktum. Konsernet har hatt en voldsom gjeldsbelastning og mislyktes i fjor sommer med å refinansiere to lån.

I januar ble det varslet en krisepakke på 7,1 milliarder kroner, som blant annet inkluderer en rettet emisjon.

Selskapet hadde ved utgangen av 2019 en nettogjeld på en milliard dollar, tilsvarende 9,29 milliarder kroner med dagens kurs. Det er denne gjelden som har skapt problemer for seismikkselskapet.

Les på E24+

Børskommentar: Røkke stokker kortene for det som kan bli et «grønt» og et «brunt» Aker

Oljeprisfallet i vår har medført at oljeselskapene har kuttet kraftig i budsjettene. Det rammer seismikkselskapene hardt.

– Den lave oljeprisen har ført til at energiselskapene skalerer ned investeringsplanene betydelig, og 2020 vil bli svært utfordrende for seismikkindustrien, uttalte PGS-sjef Rune Olav Pedersen i april.

Ikke helt i toppen

Det er Petter Stordalens Strawberry Group som foreløpig topper listen over selskaper som har fått mest penger fra statens kompensasjonsordning, med en støtte på 131 millioner kroner.

På annenplass er den svenske hotellkjeden Scandic, som har fått 129 millioner kroner.

Se hvem som har fått mest støtte fra kompensasjonsordningen i E24-spesialen her.

Publisert:

Her kan du lese mer om