Storeier reagerer på Isaksens inngrep: – Oppsiktsvekkende

Fylkeskommunene, som eier 49 prosent i Innovasjon Norge, reagerer på manglende informasjon og hvordan næringsministeren grep inn overfor styret.

KRITISERES: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) får kritikk fra Fylkeskommunene.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:

– Vi har hatt et møte, og avventer nå ytterligere informasjon. Jeg synes det er oppsiktsvekkende hvordan Isaksen har grepet inn, mens vi som stor eier knapt har fått noe informasjon om saken, sier fylkesordfører Jenny Følling (Sp) i Sogn og Fjordane fylkeskommune, ifølge Dagens Næringsliv.

Fylkeskommunene eier 49 prosent av Innovasjon Norge, og er med det nest største eier bak staten, som eier resterende 51 prosent.

Følling hevder likevel at de ikke har vært involvert i prosessen som endte med styrelederens avgang, skriver Dagens Næringsliv.

For en uke siden slapp Aftenposten saken om at deler av styret i Innovasjon Norge ikke skal ha tillit til sjefen i selskapet, Anita Krohn Traaseth.

Avisen skrev også at styrelederen i selskapet hadde trukket seg med umiddelbar virkning fordi han mener næringsministeren har overkjørt styret mens de holdt på å vurdere fremtiden for Innovasjon Norge-sjefen.

Les også

Hyret inn PR-byrå og advokat før han gikk av

Les også

Aftenposten: Traaseth fikk skriftlig advarsel med 13 forbedringspunkter i 2016

Les også

– Hva med å nevne noen av de konkrete resultatene Traaseth har oppnådd.

Her kan du lese mer om