Kleskjeden Zara med rekordunderskudd

Den populære butikken med klær for både kvinner og menn tapte 59 millioner kroner i fjor, men omsetningen øker likevel. 

MØRKT: Høyere leieutgifter og lønnskostnader bidrar til et mørkt regnskapsår for Zara Norge.

Foto: Rodrigo Garrido Reuters
  • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Ferske tall fra Brønnøysundregistrene viser at Zara Norge gikk fra et underskudd på nesten 39 millioner i 2017, til et slående underskudd på 58,5 millioner kroner i fjor.

Tallene viser at til tross for det store underskuddet økte likevel omsetningen fra 387,9 millioner året før, til 538,6 millioner i fjor.

Økte kostnader

Årsregnskapet viser også økte vare- og lønnskostnader, i tillegg til økte utgifter i forbindelse med høye avskrivninger og nedskrivninger på inventarer.

Lønnskostnadene steg fra 59,7 millioner kroner i 2017, til 82 millioner kroner i fjor. Selskapet har i gjennomsnitt hatt 176 ansatte i regnskapsåret.

Les også

Netthandelskjempen Ellos Group selges til Nederland

I tillegg betaler kleskjeden 87 millioner kroner i leie årlig, som er en tilnærmet dobling fra året før, hvor den årlige leiekostnaden var på 45,8 millioner. Butikkjeden har lokaler i to av hovedstadens dyreste gater å leie butikklokaler i, henholdsvis i Karl Johan og i Bogstadveien.

For regnskapsåret hadde Zara Norge et negativt årsresultat på 46,3 millioner kroner, som skal dekkes ved overføring fra annen egenkapital.

Fortsetter å ekspandere

Til tross for rekordtapet åpnet kleskjeden ny butikk i Karl Johan i fjor, og planlegger ifølge Elle også å åpne den første Zara Home-butikken i Norge, som vil befinne seg i Oslo.

Samlet sett har Zara seks butikker i Norge, hvorav en i Stavanger, en i Kristiansand, en i Trondheim og foreløpig tre i Oslo.

Les også

Fortsatt millionunderskudd for kleskjede: – En tøff bransje

I årsberetningen fremkommer det også at selskapet planlegger å fortsette utviklingen av virksomheten i Norge, ved å utnytte egnede muligheter til å åpne nye butikker på aktuelle steder i de største byene i Norge.

Selskapet har også siden oktober 2017 startet med utførelse av online-salg, som inngår under morselskapet Inditex' regnskap.

Morselskapet besvarte ikke E24s henvendelser torsdag kveld.

Her kan du lese mer om

  1. Mote
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Michael Kors stengte dørene på Karl Johan etter ny smell

  2. Fortsatt millionunderskudd for kleskjede: – En tøff bransje

  3. Svenske Teknikmagasinet er konkurs

  4. Annonsørinnhold

  5. Superdry-butikker har begjært seg konkurs

  6. Millionunderskudd for Oslo Sportslager