Kleskjeden Zara med rekordunderskudd

Den populære butikken med klær for både kvinner og menn tapte 59 millioner kroner i fjor, men omsetningen øker likevel. 

MØRKT: Høyere leieutgifter og lønnskostnader bidrar til et mørkt regnskapsår for Zara Norge.
Publisert:

Ferske tall fra Brønnøysundregistrene viser at Zara Norge gikk fra et underskudd på nesten 39 millioner i 2017, til et slående underskudd på 58,5 millioner kroner i fjor.

Tallene viser at til tross for det store underskuddet økte likevel omsetningen fra 387,9 millioner året før, til 538,6 millioner i fjor.

Økte kostnader

Årsregnskapet viser også økte vare- og lønnskostnader, i tillegg til økte utgifter i forbindelse med høye avskrivninger og nedskrivninger på inventarer.

Lønnskostnadene steg fra 59,7 millioner kroner i 2017, til 82 millioner kroner i fjor. Selskapet har i gjennomsnitt hatt 176 ansatte i regnskapsåret.

Les også

Netthandelskjempen Ellos Group selges til Nederland

I tillegg betaler kleskjeden 87 millioner kroner i leie årlig, som er en tilnærmet dobling fra året før, hvor den årlige leiekostnaden var på 45,8 millioner. Butikkjeden har lokaler i to av hovedstadens dyreste gater å leie butikklokaler i, henholdsvis i Karl Johan og i Bogstadveien.

For regnskapsåret hadde Zara Norge et negativt årsresultat på 46,3 millioner kroner, som skal dekkes ved overføring fra annen egenkapital.

Fortsetter å ekspandere

Til tross for rekordtapet åpnet kleskjeden ny butikk i Karl Johan i fjor, og planlegger ifølge Elle også å åpne den første Zara Home-butikken i Norge, som vil befinne seg i Oslo.

Samlet sett har Zara seks butikker i Norge, hvorav en i Stavanger, en i Kristiansand, en i Trondheim og foreløpig tre i Oslo.

Les også

Fortsatt millionunderskudd for kleskjede: – En tøff bransje

I årsberetningen fremkommer det også at selskapet planlegger å fortsette utviklingen av virksomheten i Norge, ved å utnytte egnede muligheter til å åpne nye butikker på aktuelle steder i de største byene i Norge.

Selskapet har også siden oktober 2017 startet med utførelse av online-salg, som inngår under morselskapet Inditex' regnskap.

Morselskapet besvarte ikke E24s henvendelser torsdag kveld.

Publisert:

Her kan du lese mer om