Color Line permitterer i underkant av 2.000 ansatte

Permitteringene kommer etter at all passasjertrafikk er blitt innstilt.

INGEN PASSASJERTRAFIKK: Color Line har kun godstransport mellom rutene Oslo til Kiel og Larvik til Hirtshals. Her med skipet «Color Fantasy».

HO / COLOR LINE
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:,

Med unntak av deler av cargo-virksomheten, blir i realiteten alle inntekter borte som følge av innstilte skip, skriver selskapet i en melding.

Selskapet har innstilt den ordinære passasjertrafikken. Skipene «Color Carrier» og «Superspeed 2» går sin ordinære rute med godstrafikk.

Kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen sier på telefon at det er en svært krevende tid for selskapet nå. Etterspørselen etter godstransport har imidlertid økt for Color Line, etter lange køer over landegrensene.

– Dersom vi blir bedt om det, kan vi stille flere skip til rådighet for godstransport, sier han.

Partiene på Stortinget ble mandag enige om en krisepakke som skal begrense folks økonomiske tap som følge av coronaviruset. Permitterte får full lønn i 20 dager, mot tidligere 15. Arbeidsgiver betaler de to første dagene og staten de resterende 18.

Regjeringen har allerede satt av 100 milliarder kroner i låne- og garantiordninger slik at bankene kan finansiere bedrifter som får problemer.

– Permitteringene vil kunne bli opphevet på kort varsel, fordi vi skal sikre at selskapet er klar til å skyte fart når myndighetene igjen tillater passasjertrafikk mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line i meldingen.

Les også

Norwegian permitterer over 7.300 ansatte

Les også

Treningssenterkjede permitterer 1.900 ansatte

Her kan du lese mer om

  1. Color Line

Flere artikler

  1. Fjord Line tilbyr Danmark allerede 16. juni

  2. Color Line fikk 18,8 mill. i støtte – dagen etter jublet de for gradvis åpning og kalte tilbake 1.000 permitterte

  3. Color Line tar tilbake 1.000 permitterte

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Skal holde igjen Kiel-fergen

  6. Pandemismell for Avinor - flere hundre varslet om permitteringer