Sportskjeden Gresvig slår seg konkurs

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg mener «det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget» dersom dagens situasjon hadde fortsatt.

 • Hanna Ghaderi
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Styret i Gresvig Retail Group har mandag begjært selskapet konkurs. Selskapet begrunner avgjørelsen med at kostnadene og forpliktelsene knyttet til driften ikke anses som bærekraftige.

– Vi har den siste tiden gjort grunnleggende endringer i selskapet, blant annet ved å beslutte å samle oss bak ett navn, Intersport. Vi har også ryddet kraftig i varelageret og styrket samspillet mellom netthandel og fysiske butikker, sier Lars Kristian Lindberg, som tiltrådte som administrerende direktør for ett år siden.

– Samtidig har vi en situasjon hvor dagens butikkstruktur og tilhørende kostnader ikke lar seg håndtere. Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget. Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på, sier Lindberg.

Konsernet opplyser i en separat melding at alle G-sport og Intersport-butikkene holder åpent som normalt etter konkursen, og at ansettelsesforholdene til de over 2.200 medarbeiderne som berøres videreføres inntil videre.

– Vi har nå en avtale på plass som sikrer normal drift, mens vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig. Avtalen sikrer også betaling av leveranser som ytes etter konkursåpning. Alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre, sier bostyrer Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma i meldingen.

Bostyrer Håvard Wiker satt i drosje på vei til Gresvig-hovedkontoret da E24 fikk tak i ham klokken 11 mandag, og sier han trenger å få oversikt før han uttaler seg.

Les på E24+

Les også (+): Derfor skjelver sportsbransjen

Satset på Intersport

Gresvig har drevet sportsbutikker under to kjeder, G-sport, G-Max og Intersport.

I august i fjor valgte Gresvig å ta bort G-en fra navnet på butikkene sine, og satse på Intersport. Da ble den landsdekkene sportskjeden lagt ned til fordel for satsing på Intersport.

– Omprofileringen til Intersport skaper spennende muligheter for Gresvig, Intersport og viktigst av alt, kundene våre. Vi har stor tro på den valgte strategien og på ledelsens evne til å gjennomføre den, sa Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig Retail Group AS og O N Sunde AS i forbindelse med satsingen.

Hør podkast: Hva skal Norwegian gjøre med alle Max-flyene? - E24-podden med Lorentzen&Co

Kartlegger mulige interessenter

– Vi har god dialog med banken, som har uttrykt vilje til å bidra til drift i en fase slik at bostyrer kan få kartlagt mulige interessenter og vurdert grunnlag for videre drift, sier Lindberg.

Konkursbegjæringen er innlevert ved Heggen og Frøland tingrett, og vil omfatte alle egeneide butikker. 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen.

I meldingen fra selskapet sier styreleder Sunde at de har tro på strategien som er utarbeidet.

– Bare de siste tre årene har vi tilført mer enn én milliard kroner. Vi kan imidlertid ikke forsvare å tilføre selskapet ytterligere ressurser uten en grunnleggende endring i konsernets samlede kostnader. Dagens kostnadsnivå er rett og slett ikke tilpasset markedsforholdene, sier Sunde.

Gresvig og de tilhørende sportskjedene har i mange år tapt store penger på å selge sportsutstyr, og erkerivalen XXL har lenge ligget et hestehode foran.

Ny eier bør ikke være redd for sportsbransjen

Ifølge Tor-Erik Wold Ingebretsen i Lindorff bør ikke en eventuell ny eier være redd for å tre inn i sportsbransjen.

– Vi ser ikke nå noe stor grunn til krisestemning i tallene våre for varehandelen, så utviklingen blir noe overdrevet til tider. Men det er kanskje grunn til å spekulere fra den andre siden, og vi ser i tall fra USA, som gjerne ligger noen år foran oss, at noe kan skje, sier han til E24.

– Omsetningsveksten innen netthandelen er ikke noe som truer med å avlive sportshandel i butikk på kort eller mellomlang sikt.

Les på E24+

Derfor skjelver sportsbransjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Intersport
 3. Butikker
 4. Konkurs
 5. Olav Nils Sunde
 6. G-sport

Flere artikler

 1. – Den mest dramatiske dagen i norsk sportsbransje noensinne

 2. Skaper sportsgigant med 5 mrd. i omsetning

 3. Betalt innhold

  Det tre uker lange dramaet etter Gresvig-konkursen: Derfor måtte Sunde reddes av Gjelsten

 4. Fortsetter som før etter Gresvig-konkursen: – Pulsen vår stopper ikke

 5. Gjelsten og Sunde tar med seg mellom 40–60 butikker videre