Ryanair: Vil informere om Norge-planene i løpet av dager

Flyselskapet har tidligere varslet at de vil si opp avtale om base på Rygge, dersom flypassasjeravgiften ble innført.

SLUTT: Fra 1. november avvikles driften på Rygge lufthavn. Grunnen er at Ryanair senker volumet med 2/3 på grunn av flyseteavgiften.
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

– Vi har notert oss at Oslo Rygge har annonsert at de planlegger å legge ned flyplassen, på bakgrunn av den nye ødeleggende og dårlig planlagte «miljøavgiften» på flyreiser som den norske regjeringen har innført, skriver salgs- og markedssjef Hans Jørgen Elnæs i Ryanair i en pressemelding.

– Vi gjennomfører for øyeblikket en gjennomgang av våre operasjoner i Norge, på bakgrunn av situasjonen for Oslo Rygge og den norske regjeringens beslutning om å innføre den nye skatten, og vil informere om våre planer i løpet av de kommende dager.

Tirsdag ble det klart at Rygge lufthavn blir nedlagt, dersom ikke Ryanair ombestemmer seg.

Ryanair har varslet at flyseteavgiften som innføres 1.juni vil føre til at selskapet reduserer volumet i Norge med 2/3. Styret ved flyplassen konkluderte at uten Ryanair-base flyplassen, ville trafikken bli så liten at driften ikke være lønnsom.

Politisk uenighet

Rundt 1000 ansatte jobber enten direkte eller indirekte for flyplassen som er hjørnesteinsbedrift i Moss-området. Flyplassen eies 40 prosent av Orkla og 40 prosent av Olav Thon-Gruppen.

– Det er selvfølgelig en naturlig konsekvens av det styret har sagt så langt. Det som er nytt nå er at det er formalisert. Jeg er fortsatt positiv av natur, så jeg håper at Stortinget skal klare å få til noe i revidert budsjett, som gjør at styret revurderer sin beslutning om noen uker, sa Tage Pettersen (H), ordfører i Moss, til E24 tirsdag.

I spørretimen onsdag barket finansminister Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen over spørsmål om Rygge flyplass og Ryanair.

I spørretimen anklaget Støre regjeringen for dårlig politisk håndverk og for å innføre en avgift med en tvilsom klimaeffekt, skriver NTB.

Han mener det er betegnende at regjeringen først nå sier de vil skaffe seg en oversikt over situasjonen og snakke med de ansatte, og ber regjeringen vurdere andre alternativer til den nye avgiften.

Siv Jensen sier på sin side hun er overrasket over Aps plutselige omsorg for Ryanair og peker på at flere Ap-politikere tidligere har tatt til orde for å boikotte selskapet. Hun er også tydelig på at hun ikke tror det er passasjeravgiften som er grunnen til at flyplassen nå må legge ned.

Flypassasjerer blir ivaretatt

De som har kjøpt reise etter at flyplassen er lagt ned, blir lovet hjelp med å finne løsninger, skriver NTB.

Markedssjef Silje N. Thoresen ved flyplassen, sier til NRK at kunder som har kjøpt billett må ta kontakt med flyselskapet.

– Vi anbefaler at de som har bestilt reise fra Moss Lufthavn Rygge etter 1. november, tar kontakt med sitt flyselskap for å få beskjed om hvordan de skal forholde seg til den situasjonen, sier hun.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ryanair

Flere artikler

  1. Rygge varsler avvikling

  2. Flypassasjeravgiften innføres

  3. Frykter at Rygge legges ned i ettermiddag

  4. Østfold Høyre: Krever at regjeringen redder Rygge

  5. Ryanair avviser Rygge-planer