Siemens kutter 6.900 jobber: – For tidlig å si hva det betyr for Norge

Elektronikkjempen tar grep og sier opp tusenvis av ansatte. 

MASSEOPPSIGELSER: Det er ukjent nøyaktig hvor i verden alle kuttene vil finne sted, men det totale antallet er 6.900 personer.

Foto: Hannibal Hanschke Reuters
Publisert:,

Siemens skal kutte 6.900 jobber over hele verden som følge av at selskapet slår sammen tre forretningsområder, ifølge Dow Jones Newswires.

Til E24 bekrefter kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus i Siemens Norge at de er kjent med omorganiseringen, men kan foreløpig ikke svare på hvordan det påvirker norske arbeidsplasser.

– I Norge vil dette dreie seg om mindre tilpasninger, men det er for tidlig å si nøyaktig hva det betyr for norske arbeidsplasser, sier Nordhus til E24.

Mesteparten i Tyskland

Nordhus påpeker at de ikke visste om kuttene før i dag, men at de har observert et marked i endring, som de forstår man må innrette seg etter.

– Halvparten av kuttene vil finne sted i Tyskland, ellers vil kuttene ramme resten av Europa og USA, sier kommunikasjonsdirektøren.

Janina Kugel, HR-sjef i Siemens forklarer at kuttene ikke var til å unngå.

– Kuttene er nødvendige for å sikre at vår ekspertise innen kraftverk-teknologi, generatorer og store elektriske motorer er konkurransedyktige på lang sikt, sier Kugel.

Kuttene vil gå hardest ut over Siemens' avdelinger for fossilt energi, ifølge NTB.

Rundt 2.600 arbeidsplasser innen gass og kraft skal bort i Tyskland. 1.100 andre arbeidsplasser elimineres i Europa, og rundt 1.800 i USA.

Mange kontorer i Norge

Siemens har til sammen 15 kontorer i Norge, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Selskapet har i tillegg en rekke datterselskap, og bedrifter tilknyttet Siemens sin drift.

Den norske virksomheten ble startet allerede i 1898, og har 1.800 medarbeidere og omsetter for om lag 6 milliarder kroner. Det norske hovedkontoret ligger i Oslo.

Her kan du lese mer om