Innovasjon Norge utsetter oppstart for Ferd-arving Katharina Andresen

Etter eget ønske starter ikke Katharina Andresen i Innovasjon Norge før 2. juli, og Andresen har ikke signert arbeidsavtalen ennå, melder det statlige selskapet. 

MØTE FREDAG: Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge. Ferd-arving Katharina Andresen skal ikke starte i selskapet før etter styremøte er avholdt fredag.
  • Sophie Lorch-Falch
  • Bjørn Haugan
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Det melder Nettavisen.

Andresen skulle egentlig starte i deltidsstilling i Innovasjon Norge torsdag 28. juni.

Fredag skal administrasjonen i Innovasjon Norge redegjøre for styret den omstridte ansettelsesprosessen av milliardærarvingen.

Andresen starter ikke før etter helgen i det statlige selskapet, melder Innovasjon Norge nå.

– Innovasjon Norge og Andresen er enige om at oppstart skal være mandag 2. juli 2018, etter ønske fra Andresen. Signert arbeidsavtale foreligger ikke på nåværende tidspunkt, skriver pressetalskvinne Mona Raa Ravndal i Innovasjon Norge i E-post til Nettavisen.

Andresen har altså fått et kontraktstilbud av Innovasjon Norge som ennå ikke er underskrevet.

– Hun har fått et kontraktsforslag hun skal returnere til oss, og det har hun ikke gjort ennå, sier pressekontakt Kjetil Svorkmo Bergmann til E24.

Les også

Innovasjon Norge-sjefen beklager bråket, og sier hun er en døråpner for alle

Fikk jobb uten utlysning

Andresen ble ansatt uten at stillingen, som går ut på å avlaste HR-avdelingen, ble offentlig utlyst. I utgangspunktet ble hun forespeilet et deltidsvikariat på ti måneder, men det ble forkortet til seks måneder i arbeidskontrakten i slutten av forrige uke.

Det ble ikke foretatt intervjuer med andre, og Innovasjon Norge har opplyst at ansettelsen skjedde fordi det oppsto et akutt behov for å avlaste HR-avdelingen.

Andresens første kontakt med Innovasjon Norge var gjennom administrerende direktør Anita Krohn Traaseth under et arrangmenet 10. april. Traaseth anbefalte Andresen «å se på» de offentlig utlyste internshipene på hjemmesidene. Traaseth mottok senere en henvendelse over epost som ble videresendt til HR-avdelingen. Traaseth og Andresen har ikke snakket sammen siden epostkorrespondansen 4. juni, ifølge Traaseth.

Les også

LO-topp om Andresen-saken: – Forventer at statens regler blir fulgt

– Villig til å endre praksisen

Traaseth har nettopp møtt pressen og uttalt seg om den kontroversielle ansettelsen for første gang siden fredag. Hun understreket at Andresen ikke har gjort noe galt i å henvende seg om jobbmulighet i Innovasjon Norge, men Traaseth tok kritikk for at saken har vakt så stor oppmerksomhet.

– Vi er villig til å endre praksisen, og det er diskutert med tillitsvalgte. Jeg tror det er klokt å endre praksisen. I alle tilfellene som er nevnt, har vi fulgt lover, sa Traaseth.

Traaseth forlot møtet med pressen med spørsmål fra E24/VG om kommunikasjonsdirektøren Kristin Welle-Strand, som også ble ansatt i Innovasjon Norge uten offentlig utlysning, hengende i luften.

Les også

Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge

Les også

Droppet offentlig utlysning av direktørstilling

Les også

Tillitsvalgte fornøyd med at ledelsen vil endre praksis

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. – Vi er villig til å endre praksisen

  2. Tillitsvalgte fornøyd med at ledelsen vil endre praksis

  3. Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge

  4. – Styret har ikke behov for fininstruksjon

  5. Droppet offentlig utlysning av direktørstilling