Dagros får skylda for smørmangel i Norge

Norske kyr melker for magert. Lite fett i melken bidrar til smørmangel i Norge. Nå jobber Tine med nye kuer som skal gi oss fetere melk.

Publisert: Publisert:

Prognoser Tine selv har utarbeidet viser at fettinnholdet i melken stadig er synkende. Mens det tidligere lå på 4,17 prosent, ligger det nå nede på 4,07 prosent, skriver Aftenposten.

I tillegg har nordmenn kastet seg over det gule gullet i matlagingen, og Tine har nå store problemer med å produsere nok.

Nå innser Tine at dette er et problem som ikke kommer til å forsvinne med det første.

– Norske forbrukere var i fjor tydelige på at de foretrekker norsk smør, og Tine skal strekke seg langt for å innfri dette ønsket, sier kommunikasjonssjef Øystein Knoph i Tine.

Samtidig som vi spiser mer smør, drikker nordmenn mindre melk.

– Melkefettet er blitt mer etterspurt og det blir en langsiktig utfordring for produsentene og Tine. Derfor har vi også satt i gang et prosjekt med å øke fettinnholdet i melken, hvor blant annet bøndene får bedre betalt for mer fettrik melk, sier Knoph.

Siden smørmangelen fortsetter har Tine bedt Statens Landbruksforvaltning sette ned tollen på smør for alle aktører fra 1. september i år. Tollnedsettelsen er foreløpig satt til å vare i en og en halv måned. Dette skal sikre nok smør til jul.

Publisert:
Gå til e24.no