Analytiker: Millionbot kan skade Carlsbergs image

Et av Danmarks mest kjente varemerker, bryggerigiganten Carlsberg, er gitt 500 millioner i bot for ulovlige prisavtaler. - Det er skidt for brandet, sier kjent dansk analytiker.

KJENT VAREMERKE: Carlsberg er et av Danmarks mest kjente varemerker. Her forlater en ølbil bryggeriets avdeling i Fredericia, sør på Jylland.
  • E24
Publisert: Publisert:

Som E24 meldte i går, er bryggerikjemnpen fra København gitt bøter på vel 500 millioner norske kroner av tyske myndigheter, for ulovlig prissamarbeid (kartellvirksomhet). Carslberg er ett av flere bryggerier som er felt.

Les også

Carlsberg anker tysk kartellbot på 500 mill.

Det danske nyhetsbyrået Ritzau skriver at i det store bildet så er en bot på en halv milliard til bryggeriets tyske datterselskap ikke noe som får nevneverdig økonomisk betydning for ølgiganten - men at imagetap kan bli en konsekvens.

Vurderingen kommer fra Morten Imsgard, Carlsberg-analytiker hos Sydbank.

- De omkring 500 millionene er ikke mye i det store Carlsberg-regnskapet, så det er ikke en bot som for alvor velter Carlsberg. Det er en liten del av selskapets markedsverdi, og en liten del av inntjeningen man håver inn på årsbasis, sier Imsgard til Ritzau Finans.

Les også

Carlsberg kjøper kinesiske bryggerier

- Det kan imidlertid koste på imagekontoen. Jo flere lusinger man får av denne typen, jo lenger kan den «langsiktige» boten bli. Det er avgjørende for bryggeriene å verne om sitt varemerke. Derfor gjør en bot som dette vondt på imagekontoen, sier Morten Imsgard.

Han tror, ifølge Ritzau Finans, at Carlsberg anker fordi selskapet vurderer det slik at de har noe å hente, og ikke av imagemessige årsaker.

- Det er vanskelig for utenforstående å vurdere om det er foregått ulovligheter, men hvis Carlsberg kunne se svart på hvitt at der var foregått noe ulovlig, så tror jeg ikke at man hadde valgt å anke. Så når man nå anker, så vurderer jeg at selskapet ser en mulighet for å som minimum få en mindre bot, eller å helt slippe å betale.

Les også

Utstyr-gigantenes store VM-kamp

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Stor skattesmell for Carlsberg i Finland

  2. Fikk 500 millioner i bot i Tyskland:Carlsberg anker på stedet

  3. Fikk milliardbot for pølse-prisfiksing

  4. «Miljøvennlig dansk» øl brygges i Polen og fraktes over 1.000 kilometer

  5. Investorene flokker til Danmarks «Statoil»