ANDREKVARTALSRESULTAT: E-bøker tar av for Amazon

Kindle drar lasset når Amazon viser frem et sterkt andrekvartalsresultat.

SELGER I STOR STIL: Det er lange dager for de ansatte hos Amazon.com, i andrekvartal sted salget med 41 prosent.

MARK LENNIHAN
  • Ole Martin Skaug
Publisert:,

Amazon.com annonserte torsdag selskapets andrekvartalsresultat, og det er god lesing for aksjeeierne.

IT-selskapets salg steg med hele 41 prosent til 6,57 milliarder dollar (41,1 milliarder kroner) sammenlignet med samme periode i fjor. Nord-Amerika stod for mesteparten av salget med 3,59 milliarder dollar, det er opp 46 prosent fra 2009.

Det gjør at driftsresultatet stiger til 270 millioner dollar fra 159 millioner dollar i andrekvartal i 2008. Det er en økning på 71 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Resultat før skatt var opp 65 prosent til 297 millioner dollar (1,861 milliarder kroner).

Kindle tar av

En av grunnene til den massive økningen er at salget av e-bøker til e-bokleseren Kindle har tatt av. Selskapet solgte tre ganger så mange e-bøker i andrekvartal i år, sammenlignet med samme periode året før.

Ifølge Amazon har nettstedet solgt 143 e-bøker for hver 100. bok som har blitt solgt de tre siste månedene. Det gjenspeiler hva Foreningen for amerikanske forlag seneste rapport viste, ifølge foreningen har e-bok salget steget med 163 prosent i mai i år.

Det er ikke bare e-bøker som har tatt av for nettbutikken, salget fra mobil har også tatt helt av ifølge Amazon.

- Vi ser en rask vekst i Kindle-bøker, Amazons webtjenester og tredjepartsalg. Men vi er også oppmuntret av hva vi ser i mobilsegmentet. De siste tolv månedene har kunder i hele verden bestilt varer for mer en én milliard dollar gjennom mobiltelefonen, sier Jeff Bezos, grunnlegger av Amazon i pressemeldingen.

En svenske på toppen

For én måned siden publiserte Amazon en liste over ti mest solgte bøkene på nettstedet. Stieg Larsson gjorde rent bord, og tapetserte pallen med de tre bøkene om Lisbeth Salander.

Den avdøde svenske forfatteren er også i et annet godt selskap. Han er nemlig en av fem forfattere som har solgt mer enn 500.000 e-bøker, opplyser Amazon.

James Patterson, forfatteren bak serien om den amerikanske psykologen Alex Gross, hadde solgt 1,14 millioner e-bøker. Av disse var 867.881 til Kindle.

Les også: Stieg Larsson-hysteri på Amazon

Forventer ytterligere vekst i 2010

Amazon har forventninger om en økning i salget mellom 27 og 40 prosent i tredjekvartal i år - et salg som betyr rundt 6,9 og 7,6 milliarder dollar.

Flere nyheter på E24

Flere artikler

  1. Ericsson lever ikke opp til forventningene

  2. Amazon slår Ebay

  3. Knalltall for Volvo AB

  4. Annonsørinnhold

  5. Amazon tester strømmetjeneste for ebøker

  6. BMWs beste resultat på over to år