Telenor snuser på Myanmar – frykter korrupsjon

Med drahjelp fra staten er Telenor på vei inn i Myanmar, men konsernet frykter korrupsjon i tildeling av nye mobillisenser.

AVHENGIGE AV STABILITET: Telenor vil vite hva selskapet går til i Myanmar, og frykter korrupsjon. Her fra landets tidligere hovedstad Yangon.
Publisert: Publisert:

Myanmar har 60 millioner innbyggere, men bare et fåtalls millioner mobilbrukere. Telenor ønsker derfor å kjenne sin besøkelsestid. På initiativ fra selskapet har Post- og teletilsynet nylig vært to ganger i Myanmar for å bistå myndighetene med utvikling av telekommunikasjon, skriver Aftenposten.

Telenor Groups kommunikasjonssjef Tor Odland slår fast at initiativet ikke er et ledd i å bygge tillit til Myanmars myndigheter.

– Vi er avhengige av stabilitet og forutsigbarhet i utviklingen av deres mobilnettverk. Det er grunnlaget for en eventuell investering, sier han.

Fredag i forrige uke leverte Telenor et brev til Myanmars myndigheter med beskjed om at selskapet er interessert i en mobillisens i landet, skriver Dagens Næringsliv.

Myndighetene planlegger å dele ut to mobillisenser gjennom en skjønnhetskonkurranse – det vil si at selskapene som legger fram de beste lovnadene, vinner lisensene. Telenor frykter korrupsjon og slår fast at det er nødvendig å ha et stabilt rammeverk på plass.

– Telenor har og har hatt null toleranse hva gjelder korrupsjon. Det gjelder i høyeste grad også Myanmar. Derfor er det helt avgjørende at det blir etablert et godt stabilt regulatorisk rammeverk før vi går inn med eventuelle investeringer, sier Odland.

Myanmar er blant landene i verden som er mest gjennomsyret av korrupsjon.

Les også:

Telenor: Har meldt vår interesse i Myanmar

Telenor skal selge forsikringer i Asia

Telenor vurderer å by på mobillisens i Mumbai

Telenor har kjøpt 15 millioner egne aksjer

Publisert:
Gå til e24.no