Norwegian starter nedbemanning i Spania: Nær 1.200 kan bli rammet

Flere baser legges ned når flyselskapet starter nedbemanningsprosess i Spania. Basene i Malaga og Alicante skal etter planen videreføres, med seks fly og rundt 200 ansatte.

Illustrasjonsbildet: Nå skal de fleste basene til Norwegian i Spania legges ned. Det kommer som følge av flyselselskapets skifte bort fra langdistanseflyging.
Publisert: Publisert:

Norwegian vil kvitte seg med opp til 1.191 av deres ansatte på spanske baser. Over 1400 av deres ansatte i landet har i vært permittert siden april i fjor, og det er blant disse en stor andel snart vil bli oppsagt.

Beskjeden skal nylig ha blitt gitt til de spanske fagforeningen Sepla (piloter) og USO (kabinansatte).

Det opplyser Norwegian til E24 i en e-post mandag kveld.

– Dette er en konsekvens av at selskapet skal avslutte langdistanse operasjoner, og heller fokusere på kortdistanse operasjonene, skriver Norwegians kommunikasjonsrådgiver i Spania og Italia, Alfons Claver.

Selskapet gjorde det i januar kjent at det vil kvitte seg med langdistanse-flåten og bare sitte igjen med 50 fly av typen Boeing 737.

Claver understreker på at situasjonen ikke er unik for deres ansatte i Spania, men er en del av en prosess de gjør i flere land hvor Norwegian har baser.

Les også

Internasjonal passasjersorg etter at Norwegian gir opp langdistanse

Ifølge en pressemelding fra fagforeningen Sepla skal det bety at de stoppe alle operasjoner fra basene sine i Barcelona, Gran Canaria og Tenerife. Det er likevel intensjoner om å holde to baser i drift.

– Vi kan i prinsippet bekrefte intensjonen om å holde to operasjoner på flyplassene i Alicante og Malaga gående.

– Når disse basen åpner igjen kommer an på gjenåpning av reiserestriksjonene, og det kommer an på omstillingens prosessen vår, skriver Claver.

Han opplyser samtidig at selskapet ser for seg å ha seks fly basert i Spania i sommersesongen neste år, fordelt på de to basene. Selskapet ser for seg å ha rundt 200 ansatte i regionen på dette tidspunktet, men understreker at antallet foreløpig er usikkert.

Fagforeningene USO og Sepla opplyser i pressemeldingen at de vil møte Norwegian til forhandlinger samlet. Det vil de gjøre for å forsikre seg om at flest mulig jobber blir reddet og at arbeidstagerens rettigheter vil bli respektert.

– Forhandlingene med fagforeningene vil starte i morgen og pågå i 30 kalenderdager, skriver Claver.

Les også

Italienere protesterer mot Norwegians harde kutt

Publisert:
Gå til e24.no