Tesla dømt i forliksrådet

30 norske Tesla-eiere er tilkjent 136.000 kroner hver etter at bilene deres mistet ladefart etter en programvareoppdatering i 2019.

30 norske Tesla-eiere er tilkjent 136.000 kroner hver etter at bilene deres mistet ladefart etter en programvareoppdatering i 2019. Det ble resultatet etter en fraværsdom i forliksrådet nylig.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tesla møtte ikke opp da saken skulle behandles i forliksrådet, skriver Finansavisen.

Etter en programvareoppdatering i 2019 merket en del eiere av Model S kjøpt mellom 2013 og 2015 at bilene deres ikke lenger tok imot strøm fra hurtigladere like raskt som før. Dermed ble det vanskeligere å bruke bilene på langtur. Potensielt er rundt 10.000 norske bileiere rammet av problemet.

Tesla har avvist problematikken, men før- og etter-kontroller viser at oppdateringen er en direkte årsak til problemet, ifølge Bilklager.no , som først omtalte saken.

I en forliksklage sendt 17. desember i fjor krevde 30 norske Tesla-eiere at produsenten enten sørger for at batteri- og ladekapasiteten gjenopprettes til nivået den var før oppdateringen, eller at de blir gitt en erstatning.

Dommen fra forliksrådet ble forkynt 17. mai, og Tesla idømmes å betale 136.000 kroner i erstatning til hver av klagerne.

– Klagemotparten har ikke gitt tilsvar innen utløpet av fristen. Det er heller ikke opplyst eller sannsynliggjort at klagemotparten har gyldig fravær. Klageren har krevd fraværsdom, heter det i dommen.

Ingen i Tesla Norge vil kommentere saken.

– Vi har ingen kommentar til saken, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norway. Han vil heller ikke svare på hvorfor Tesla ikke møtte i forliksrådet.

Les også

Tesla-fall kan ha barbert Oljefondets verdier med milliarder på én måned

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Model S
  2. Elbil
  3. Tesla

Flere artikler

  1. Seier for omsorgsarbeiderne i Stendi-saken

  2. Olav Thon gir seg ikke: Har anket navnekrangel til Høyesterett

  3. Investor Trond Mohn frifunnet etter erstatningskrav fra tidligere finansdirektør

  4. Pareto Securities dømt til å betale millionerstatning til britisk bank

  5. Pareto Securities inngår forlik med kunder etter tap i tingretten