Kritisk granskningsrapport ble fjernet fra Hurtigrutens nettsider

Granskningsrapporten om koronautbruddene på Hurtigruten ble tatt vekk fra rederiets nettsider.

Granskningsrapporten som ble ført i pennen av advokat Jan Fougner (t.v.) er ikke lenger å finne på Hurtigrutens nettside. Rederiets konsernsjef Daniel Skjeldam til høyre.
  • Roar Valderhaug - Aftenposten
Publisert:

Oppdatering: Ved 1515-tiden onsdag, en times tid etter at denne artikkelen ble publisert, svarte Hurtigruten på Aftenposten/E24s henvendelse, og bekreftet at rapporten igjen vil bli å finne på rederiets pressesider.

Det var den 17. september at Hurtigrutens styre la frem en stor granskningsrapport på en pressekonferanse på hotellet The Hub i Oslo.

Rapporten omhandlet de mye omtalte smitteutbruddene på Hurtigrutens skip, og ledelsens håndtering av dette.

Herunder at det var stor uenighet i ledelsen om hvem som hadde gjort hva.

Da sendte rederiet også ut en e-post med en pressemelding om rapporten. I den e-posten var det med lenker til en PDF-versjon av den litt over 50 sider lange granskningsrapporten.

Men nettsiden som rapporten lå på eksisterer ikke lenger. «Page could not be found», heter det bare der:

Nettsiden hvor granskningsrapporten lå er borte
Les også

Bent Martini ferdig i Hurtigruten

På Hurtigrutens hjemmesider er deres pressemelding om granskningsrapporten lett å finne. Men også i pressemeldingen er lenken til rapporten borte.

Tidligere het det i pressemeldingen «LES MER: Hele rapporten er tilgjengelig her». Det gjør det ikke lenger.

Granskningsrapporten er dermed ikke tilgjengelig for allmennheten lenger. Kun Hurtigrutens tolkning av rapporten, gjennom deres egen pressemelding, ligger nå ute.

Faksimile av forsiden av granskningsrapporten.

Les rapporten her

Aftenposten/E24 lastet imidlertid ned rapporten da den ble offentliggjort 17. september. Og for de av våre lesere som ønsker å lese den, så ligger den nå tilgjengelig her:

Wiersholms granskningsrapport

Aftenposten/E24 sendte Hurtigruten en e-post tirsdag kl. 14.55. Der spurte vi om hvorfor granskningsrapporten ikke lenger er tilgjengelig via Hurtigrutens nettsider.

Samtidig gjentok vi et spørsmål vi har stilt Hurtigruten helt siden 17. september: Hva kostet granskingsrapporten?

Onsdag ettermiddag, en time etter at denne saken ble publisert, tok Hurtigruten kontakt med følgende kommentar:

– Planen har hele tiden vært at rapporten etter pressekonferansen skulle være tilgjengelig på forespørsel fra alle som ønsket tilgang. Vi sendte en nedlastbar versjon til alle landets redaksjoner. I tillegg la vi også rapporten åpent ut for media på pressesidene våre så den skulle være enda enklere tilgjengelig etter fremleggelsen, skriver kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i en e-post.

– Vi har hele tiden vært åpne, og det skal vi fortsette med. Så jeg skal gjerne få gjort rapporten tilgjengelig igjen for dere i media på pressesidene våre – i tillegg til at den er tilgjengelig på forespørsel også for alle andre som ønsker tilgang, legger han til.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hurtigruten
  2. Rederier
  3. Pressekonferanse

Flere artikler

  1. Hurtigruten-topper beskyldes for å ha undertrykket informasjon

  2. Styreleder Hegnar har fortsatt tillit til Hurtigrute-sjef Skjeldam

  3. Hovedtillitsvalgt i Hurtigruten vil ikke svare på om de har tillit til konsernsjefen: – Vi har ikke fått svar på noe som helst

  4. Bent Martini ferdig i Hurtigruten

  5. Hurtigruten utsetter alle ekspedisjonscruise ut året