Sats tilbyr tilbakebetaling for digitalt abonnement

Dette skjer etter en dialog med Forbrukertilsynet som mener at treningsselskapet har brutt markedsføringsloven under pandemien.

Da treningssentrene stengte i mars, ble kundene automatisk overført til digitale medlemskap uten videre bekreftelse. Nå kan de kreve pengene tilbake
Publisert:

Medlemmene til Sats ble i slutten av mars informert om at de ble overført på midlertidige digitale medlemskap til en pris på 199 kroner i måneden, i perioden der treningssentrene var stengt.

Dette skjedde automatisk, med mindre kundene selv valgte andre alternativer for kompensasjon, som ble presentert i en e-post fra selskapet.

Forbrukertilsynet har nå konkludert med at Sats innførte et nytt produkt, altså det digitale abonnementet, uten å avtale dette med kundene.

Det skriver Forbrukertilsynet på deres nettsider.

E24 har tidligere skrevet at tilsynet truet treningskjeden med millionbot, fordi overføringen av kunder var et brudd på loven.

Les også

Forbrukertilsynet mener Sats brøt loven etter coronastenging

Kunder kan kreve kompensasjon

Sats fikk derfor i august et varsel om tvangsmulkt dersom de fortsatte å drive inn utestående krav om betaling for det digitale medlemskapet.

– Forbrukertilsynet har fått flere henvendelser fra forbrukere som informerer om at de ikke rakk å svare på e-posten, at de ikke mottok e-postene, eller at de ikke forsto at dette var noe de måtte svare på for å unngå å bli avkrevd betaling for digitalt medlemskap, sier Bente Øverli, direktør i Forbrukertilsynet.

– Vi har derfor vært særlig opptatt av å ivareta denne forbrukergruppen som ikke fikk anledning til å foreta et valg, og som har behov for å få riktig informasjon og kompensasjon for en ordning de ikke har benyttet seg av.

Sats har nå bekreftet at de har sluttet med betalingskravene for det digitale medlemskapet.

Selskapet har også sendt ut et nyhetsbrev med tilbud om at medlemmene som delvis eller ikke har benyttet seg av online treningen, kan kreve kompensasjon.

– Vi anser dette som et godt bidrag for å få rettet opp en praksis som vi vet mange forbrukere har reagert på, sier Øverli.

Les også

Fjordkraft slår tilbake mot Forbrukerrådet - kjenner seg ikke igjen i anklager om prisjuks

Malin Selander, sjef for kommunikasjon og pr i Sats i Norden, forteller til E24 at de har hatt en konstruktiv og god dialog med Forbrukertilsynet.

– Vi er glade for at tilsynet nå avslutter saken uten noen vedtak mot Sats, og ser frem til å fortsette vårt viktige arbeid med å aktivere befolkningen, sier hun.

Hun forteller også at under dialogen med tilsynet har de vært tydelige på at medlemmer kan kontakte Sats dersom de vil endre sitt alternativ for kompensasjon.

– Vi fortsetter selvsagt å tilby medlemmene muligheten til å avslutte det digitale medlemskapet, dersom de ikke bruker det, avslutter hun.

Les hele saken fra Forbrukertilsynet her

Les også:

Les også

Sats gikk på corona-smell: Mistet 20.000 kunder i april alene

Publisert: