Norwegian har startet konkursprosess for nok et datterselskap

Selskapet som håndterer bemanningen på Norwegians langdistansefly har påbegynt avvikling i Irland.

Publisert: Publisert:

Norwegian Air Resources Limited går mot avvikling i Irland. Konkursprosessen, på irsk kalt «liquidation», ble påbegynt denne uken.

Det bekrefter flyselskapets kommunikasjonsdirektør Esben Tuman overfor E24.

– Etter at vi i januar annonserte at vi ikke lenger ville fly langdistanse, ble det klart at dette selskapet, der kabinpersonalet på langdistanse er ansatt, også ville bli berørt fordi de ikke lenger ville ha mulighet til å oppfylle de økonomiske forpliktelsene de har.

– Derfor har vi utnevnt en bostyrer som skal gi videre assistanse i prosessen, blant annet for å sikre at ansatte kan søke om krav som de har rett til, sier Tuman.

Tuman opplyser at konkursbehandlingen berører snaut 300 ansatte i Frankrike og drøyt 300 i Italia.

Luftfartsnettstedet airwaysmag.com omtalte konkursbehandlingen tidligere torsdag.

Les også

Langdistanse-selskaper blir slått konkurs: 2.000 Norwegian-ansatte rammes

Det var 14. januar at Norwegian gjorde det kjent at de ikke lenger kan beholde langdistanseflåten.

– Innenriksreiser i Norge og flyginger mellom vårt nordiske hjemmemarked og resten av Europa har alltid vært selve ryggraden i Norwegians rutenett, og det er dette som også danner grunnlaget for hvordan Norwegian skal se ut fremover, sa konsernsjef Jacob Schram i en uttalelse da.

For flyselskapet Norwegian førte pandemien og bråstansen i trafikken til at selskapet var kort tid unna konkurs i fjor vår. Selskapet fikk etter hvert på plass en redningspakke, men dette var ikke nok.

Les også

Norwegian-datter i Irland avvikles

Utover sommeren og høsten jobbet selskapet med en ny redningspakke. Etter at den norske staten sa nei til å bidra søkte selskapet konkursbeskyttelse i både Irland og Norge.

I januar la selskapet frem en oppdatert plan– en plan som ifølge selskapet skaper et rammeverk som «potensielt kan gjøre det mulig for selskapet å forlate» den irske konkursbeskyttelsen innen utgangen av mars.

Les også

Norwegian presenterer oppdaterte planer: Vil legge ned langdistanse og fokusere på Norden

Publisert: