Stordalen-tilknyttet selskap tapte i svensk pandemitvist

En av Sveriges største nattklubber tapte mot Gjensidige i forsikringssak. På eiersiden finner man hotellkongen Petter Stordalen.

Petter Stordalen under åpningen av Villa Copenhagen i fjor sommer.
Publisert: Publisert:

Sturecompagniet i Stockholm saksøkte for snart et år siden forsikringsselskapet Gjensidige, for å få retten til å fastsette at nattklubbens epidemiforsikring skulle dekke kostnader knyttet til coronapandemien.

Nå har nattklubben, hvor Petter Stordalen er deleier, tapt rettskrangelen. I stedet må selskapet ut med én million svenske kroner i saksomkostninger.

Det skriver det svenske bransjenettstedet Dagens Juridik.

Krangelen har omhandlet hvorvidt Folkohälsomyndighetens forskrifter for å forhindre spredning av coronaviruset var regnet som et inngrep av myndighetene, som kunne utløse forsikringen. Dette mente Gjensidige det ikke var, noe de har fått støtte for i retten.

Petter Stordalen er deleier i nattklubben gjennom selskapet Baldakinen, som eier 72 prosent av Stureplansgruppen, som eier Sturecompagniet. Stordalens eierandel i Baldakinen er på 49 prosent, mens den svenske utelivsveteranen Vimal Kovac eier resten av selskapet, ifølge Dagens Industri.

Les også

Petter Stordalen tapte i retten – får ingenting i pandemiforsikring

Kan bli anket

– Vi i Gjensidige har sett Stockholms tingsrätts dom og vil nå vente på en rettskraftig dom eller en eventuell anke fra motparten. Pandemien har hatt stor påvirkning på samfunnet. Muligheten for å få forsikringserstatning er en del av de utfordringene som selskapene har blitt stilt overfor, sier Gjensidiges Sverige-sjef Aysegül Cin til Dagens Juridik.

Hun forteller videre at de mente det var viktig å få undersøkt spørsmålet rundt forsikringen i retten, siden situasjonen ikke kunne forutses. Cin mener også at dommen er klargjørende i tolkningen av den svenske epidemiavbruddsforsikringen og at de er enige med hva retten har kommet frem til.

Sturecompagniets sjefjurist Sofie Storckenfeldt sier til nettstedet at det er sannsynlig at dommen vil bli anket.

– Det finnes gode argumenter som støtter vår sak og forhåpentligvis kommer hovrätten til å endre dommen om vi anker, sier Sorchkenfeldt til Dagens Juridik.

Les også

Full forsikringskrangel: – Huset mitt er brent, og jeg skal bygge det opp igjen

Tapte også i Norge

Dette er ikke første gang Petter Stordalen har tapt en rettssak rundt såkalte epidemiforsikringer.

12. mars ble det kjent at det Nordic Choice-eide hotellet Norefjell Ski & Spa tapte i saken mot Codan forsikring.

Den gang konkluderte Oslo tingrett med «at den omtvistede klausul om «epidemisk utbrudd», ikke dekker den pandemisituasjonen Norge og verden sto i og fortsatt står i, samt at det heller ikke var partenes mening at den skulle gis et slikt ekstraordinært nedslagsfelt».

Petter Stordalen var den gang raskt ute på applikasjonen Clubhouse og varslet at dette ikke var slutten.

– Det er åpenbart at du ikke har sett på VM. Dette er bare et skibytte. Man går flere runder, sa Stordalen på spørsmål om dommen fra Storm-partner Per Valebrokk.

– Dette er bare begynnelsen. Nå er det skibytte. Lagmannsretten neste, fortsatte han.

Publisert: