Ledertalentene 2022

Jakter ledertalenter: – Ser etter nysgjerrighet og «drive»

De skal kåre Norges største ledertalent. Her er hva de ser etter.

Lars Syse Christiansen er ny fagekspert i årets kåring
Les også

Kjenner du et ledertalent under 35?

  • Mari Tønnessen
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

E24s årlige ledertalentkåring er godt i gang, og tipsene strømmer inn.

E24s ledertalenter er en tipsbasert kåring. Hvert år kåres «årets ledertalent» i tillegg til ett ledertalent innen syv ulike kategorier. Hver kategori har sin egen fagekspert som vurderer kandidatene.

Kjenner du et ledertalent under 35 som fortjener å nomineres? Tips oss her!

Fagekspertene har gitt sine beste tips til hva de ser etter i et ledertalent. Evne til å skalere bærekraftige ideer, se muligheter i teknologi, og å spille andre gode er noen av egenskapene de ser etter.

Skape reell endring

Erik Osmundsen har vært fagekspert for årets bærekraftsleder i en årrekke. Han ser etter ledertalenter som evner å skape en reell endring.

Ledere som lykkes med å utvikle bærekraftige ideer skaper store muligheter for seg selv internasjonalt, sier han til E24. Men han ser opp for grønnvasking.

– Jeg ser etter ideer som er bærekraftige i bred forstand, det kan gjelde alt fra mental helse til klima. Men det må sitte i veggene og skape en reell endring, det kan ikke være noe man bare klistrer på seg

– Hvordan vurderer du om en virksomhet er reelt bærekraftig, og ikke grønnvasker?

– Dette handler om å stille de rette spørsmålene. I dag er det nesten ingen bedrifter som ikke har bærekraft i sine presentasjoner. Men hva slags dialog har de hatt med kunder, kolleger, leverandører over tid? Dette kan si noe om hvor reelt fokuset på bærekraft er.

Videre kommer Osmundsen til å vektlegge at bærekraften er målbar og skalerbar når han vurderer årets ledertalentkandidater.

Erik Osmundsen ser etter ledertalenter som evner å skalere bærekraftige ideer.

Påvirkning i tidlig fase

Lars Syse Christiansen er fagekspert for årets selskapsbygger for første gang i år. Han forteller at han ser etter kandidater som har hatt stor påvirkning på selskapet i en tidlig fase.

– Mer konkret ser jeg etter kandidater med evne til å bygge team, teknologi, produkt eller merkevare, samt track-record fra etablering, oppskalering og internasjonalisering, sier han til E24.

I tillegg vil han vektlegge evne til å ha en positiv samfunnspåvirkning og å løse konkrete samfunnsproblemer, sier han.

Lars Syse Christiansen vektlegger om kandidaten har hatt en positiv påvirkning i tidlig fase i selskapet.

Skape resultater sammen

Heidrunn Reboli Marstein, fagekspert for årets organisasjonsutikler, har vært fageksperter i ledertalentene flere år tidligere.

Hun trekker frem frem lagarbeid som en viktig kvalitet hun ser etter.

– En god organisasjonsutvikler er både et fyrtårn og en lagspiller som evner å skape resultater sammen med og gjennom andre mennesker, skriver Marstein i en epost til E24.

Heidrunn Reboli Marstein ser etter evne til lagarbeid hos årets ledertalenter

Oppfordrer til å nominere kvinner

Kathrine Øi Ekås, fagekspert for årets salgsleder, trekker også frem evne til lagarbeid som en viktig kvalitet hun ser etter hos de nominerte kandidatene. I tillegg vil i tillegg oppfordre leserne til å nominere kvinner til årets konkurranse.

– Et lite hjertesukk er at det i foregående år alltid har vært betydelig flere menn enn kvinner i nominasjonsbunken. Derfor vil jeg oppfordre alle som kjenner en dyktig salgsleder til å tenke mangfold, og sørge for å bruke tipsskjemaet innen fristen!

Kathrine Øi Ekås oppfordrer lesere til å nominere kvinner til årets kåring
Les også

Kjenner du et ledertalent under 35? Tips oss i sommer!

Kreativitet og budskapsformidling

Kristine Aasheim, fagekspert for årets markedsfører, ser etter kandidater som kan vise til konkrete resultater innen markedsføring.

– Kandidaten må kunne vise til gode resultater som økt preferanse, markedsandelsvekst og økonomiske resultat, skriver hun til E24.

I tillegg ser hun etter kandidater som er kreative.

– Kreativitet og tydelig budskapsformidling for å bygge merkevaren er også kriterier som vektlegges hos kandidaten.

Kristine Aasheim ser etter kandidater som kan vise til konkrete resultater innen markedsføring.

Nyskjerrighet og endringsevne

Katrine Klaveness, fagekspert for årets økonomistjerne ser etter kandidater som kan lede finansbransjen gjennom en periode preget av en høy endringstakt.

– Utenom det rent faglige ser jeg etter nysgjerrighet, drive, risiko appetitt og evne til å gjennomføre endringer. Finans funksjonen står overfor store endringer fremover, skriver hun til E24.

I tillegg vektlegger hun faglig bredde, forteller hun.

Katrine Klaveness ser etter nyskjerrighet, endringsevne og faglig bredde

Ledere må se muligheter i teknologi

Fagekspert for årets teknologihode, Morten Dalsmo, ser også bærekraft som et viktig kriterium når han vurderer de nominerte kandidatene.

– Teknologi og IT har stort potensial for å bidra til klima og bærekraftsmålene. Unge ledere må se disse mulighetene, sier han til E24.

Morten Dalsmo ser etter lesertalentene som ser hvordan teknologi kan bidra til å nå bærekraftsmålene

Møysommelig prosess

Fristen for å tipse kandidater for årets kåring er i starten av august.

For å kunne bli nominert må man være 35 år eller yngre (født 1.1.1988 eller senere), og man må være leder i det private næringsliv.

Kandidatene filtreres gjennom referansesjekker, vurdering fra fagekspert i hver kategori, intervjuer hos Mercuri Urval, og til slutt jurybedømning. Kåringen ender i en toppliste på inntil 100 navn, hvorav topp ti premieres, og hvor den øverste er «Årets ledertalent». Det kåres også vinnere i underkategoriene konkurransen er delt inn i.

Her kan du se topplisten fra 2021.

Les også

Kjenner du et ledertalent under 35? Tips oss i sommer!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022

Flere artikler

  1. Ledertalentene 2022: Siste dagen til å komme med tips

  2. Har du en kollega som skiller seg ut? Tips oss i hele sommer!

  3. Veien fra lederkontoret til gulvet kan bli farlig lang

  4. Forhandlingsleder Marianne Hernæs i SAS: – Handler mye om følelser

  5. Ledertalentets råd: – Det handler om å levere litt mer enn andre