Næringslivstopper på NHO-konferansen: – Har beredskapslager til å holde noen dager

Tre norske næringslivstopper sier de har et visst lager hjemme i tilfelle krisen inntreffer. Men de har ingen investeringer i kryptovaluta.

DNB-sjef Kjerstin Braathen, Telenor-sjef Sigve Brekke og tidligere Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg deltok alle på NHOs årskonferanse torsdag.
Publisert:

For første gang siden pandemien er norske næringslivstopper igjen samlet når NHO arrangerer årskonferanse.

Det politiske og økonomiske bakteppet er anspent, med krig i Europa samtidig som folks privatøkonomi rammes av stigende nivåer på en rekke faste utgifter.

– Så hva er det første du ville gjort som finansminister, Telenor-sjef Sigve Brekke?

– De tre store utfordringene vi står overfor nå er jo det grønne skiftet, det er betydningen av digitalisering og så er det usikkerheten i Europa. Det er temaene på denne konferansen her, og det er temaer som finansministeren og enhver annen minister må forholde seg til.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

– Har du selv et beredskapslager?

– Ja, jeg har et lite lager i boden. Det ville ikke holdt i så veldig mange dager, men jeg har noe. Både tørrmat og vann.

– Hva med krypto, har du investert noe?

– Nei, jeg har mine investeringer i Telenor. Det er en forretning jeg kjenner og som jeg har tro på.

Les også

Slik kjemper bedriftene om talentene

Ville endret pensjonssystem

DNB-sjef Kjerstin Braathen ser spørrende bort på kommunikasjonsrådgiveren når E24 spør om hva hun ville gjort som finansminister.

– Kan jeg snakke om pensjon i offentlig sektor?

Hun får et bekreftende nikk tilbake.

– Da ville jeg gått over til innskuddspensjon i offentlig sektor for å få likere vilkår mellom offentlig og privat næringsliv, sier hun til E24.

DNB-sjef Kjerstin Braathen.

– Har du et beredskapslager hjemme?

– Nei. Eller, jeg har alltids et lite lager, men det er ikke veldig strukturert.

– Har du investert noe i kryptovaluta?

– Nei.

– Hvorfor ikke?

– Jeg er jo en forsiktig bankfunksjonær. Jeg synes krypto er spennende, men jeg mener det er veldig høy risiko. Så jeg har valgt ikke å gjøre det.

Les også

Stordalen på NHOs årskonferanse: – Lei meg for at Jens ikke kom

Absolutt ikke vurdert krypto

Svein Richard Brandtzæg var Hydros konsernsjef i ti år, fra 2009 til 2019. Nå er han styretopp, som leder i Veidekke, nestleder i DNB og medlem i den norske avdelingen til det franske industrikonsernet Eramet.

– Hva er det første du ville gjort som finansminister?

– Det ville vært å sørge for at norsk industri er konkurransedyktig på lang sikt. Og samtidig sørge for at en balanserer pengebruken så en ikke bidrar til så høy aktivitet at det går utover rente og inflasjon.

Svein Richard Brandtzæg, styreleder i Veidekke.

– Har du et beredskapslager?

– Ikke noe stort beredskapslager, men vi skal greie oss godt en god stund om det blir full krise. I alle fall i noen dager.

– Har du investert noe i kryptovaluta?

– Nei.

– Har du vurdert det da?

– Absolutt ikke. Jeg tror det er for stor usikkerhet når det gjelder krypto og er usikker på om det er måten på å håndtere pengeflyten på.

Publisert:
Gå til e24.no