FEEL AIR: Tar opp kampen med Norwegian

Fra neste år starter Feel Air direkteflyvninger fra Oslo til New York og Bangkok. Norwegian følger opp.

Publisert:

Det ligger an til å bli priskrig på direkteflyvning fra Oslo til Bangkok og New York, ifølge dn.no.

Feel Air-direktør Kai Holmberg avslørte torsdag at selskapet vil starte driften fra og med neste år. De har ikke bekreftet noen fast dato for lanseringen.

- Vi starter med to fly av typen Airbus 330-200 -og ruter fra Oslo og Stockholm til New York og Bangkok. Men på sikt, i løpet av en femårsperiode, er planen å komme opp i ni fly og 16 ruter, sier Holmberg til dn.no.

LES OGSÅ: Liten aldersforskjell på Norwegian-fly og SAS-fly

Tur-retur New York for 2000 kroner

Det er med dette lagt opp til full krig mellom Norwegian og Feel Air. Norwegian-sjef Bjørn Kjos har sagt det vil kunne være mulig å dra tur retur til New York for 2000 kroner.

- Feel og Norwegian ser både marked, produkt og priser rimelig likt. Vi anslår at prisnivået vårt vil ligge på rundt halvparten av det ruteflyselskapene tar idag, så da kan man jo regne seg frem til billettprisen selv, sier Holmberg.

Komfortabelt billig

Feel Air vil i likhet med andre flyselskaper ha fokus på kostnadene. Holmberg hevder de retter seg mot fritidssegmentet og at de har lært mye av Air Asia X.

Han sier de på tross av de lave kostnadene vil kunne tilby såkalte flatbeds, eller flate seter. Holmbergs ambisjon er ifølge dn.no å gjøre langweekendturer til New York mer vanlig.

- Vi skal gjøre New York til det nye London!

Les flere nyheter på E24!

Publisert: