Kaller inn entreprenører om gigantutbygging

For å øke kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området, vil Avinor utvide Oslo lufthavn på Gardermoen med 30.000 kvadratmeter. Nå kaller Avinor inn entreprenører til møte.

GIGANTPROSJEKT: Snart starter arbeidet med å bygge ut Gardermoen.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

Om tre uker starter utbyggingsprosjektet på Gardermoen som skal øke kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området.

Neste uke innkalles entreprenører og leverandører til et informasjonsmøte før byggearbeidene starter, skriver Avinor i en pressemelding.

– Arbeidet med utvidelsen av Non-Schengen starter allerede i oktober. Vi ser frem til oppstarten og kommende konkurranser for få med oss de beste entreprenørene til å oppføre det nye bygget, sier fungerende prosjektdirektør Runar Botten i Avinor i meldingen.

Informasjonsmøtet vil være nyttig for alle leverandører som er interessert i prosjektet. De første entreprisene for bygget kunngjøres i februar 2019.

Prosjektet «Utvidelse Non-Schengen Øst» starter 1. oktober.

– De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen vist en betydelig større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette for denne trafikken med å bygge god og tilpasset infrastruktur er helt nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas på Avinor Oslo lufthavn.

Frem til sommeren 2022 vil arbeidet med å utvide flyplassen med 30.000 kvadratmeter pågå. Prislappen på de planlagte arbeidene er satt til 3,3 milliarder kroner.

Les også

Avinor advarer om konflikt mellom flyvekst og klimamål

Les også

Norges første elfly leveres – kan gi billigere flybilletter på sikt

Les også

SAS inngår byttehandel med Avinor: Lavere kostnader mot nye ruter

Her kan du lese mer om