Sissener leverte rekordresultat og ga ut fete bonuser

Investeringsselskapet fikk et resultat før skatt på 38,96 millioner kroner. Det førte til et utbytte på 17,8 millioner og bonuser på til sammen 14,26 millioner kroner. 

REKORDRESULTAT: Selskapet til investor Jan Peter Sissener leverte et resultat før skatt på 38,96 millioner kroner.

Foto: Erlend Aas NTB scanpix
Publisert:,

Investeringsselskapet til Jan Petter Sissener leverer et ordinært resultat før skatt på 38,96 millioner kroner i 2017. Det viser årsregnskapet, innhentet fra Brønnøysundregistrene.

Fjoråret ble dermed et rekordår for Sissener AS, som dro inn 84,78 millioner kroner i salgsinntekter. Posten var på 48 millioner kroner året før.

Lønnskostnadene følger imidlertid med det økte salget, og endte på 34 millioner kroner i fjor. Selskapet ga sine 13 ansatte hele 14,26 millioner i bonus.

Hele 17,8 millioner kroner blir delt ut til utbytte. Til sammenligning viser regnskap fra tidligere år at selskapet tok ut 20 millioner i 2015, og ikke en eneste krone i 2016.

Les på E24+ (for abonnenter)

Denne meglersjefen får ikke bonus - det er han glad for

Resten av årsresultatet ender i konsernbidrag og overføring til egenkapitalen. Selskapet sitter nå med 18 millioner kroner i egenkapital.

– Et godt år for aksjemarkedene

Selskapet skriver i årsberetningen at fjoråret ble et meget godt år for de globale aksjemarkedene. Fondet Sissener Canopus fikk en nettoavkastning på 14,8 prosent.

– Etter selskapets vurdering er det å investere i aksjemarkedene fortsatt et godt alternativ, gitt tiltagende vekst og sterk inntjening i selskapene.

Her kan du lese mer om