Mot iskrem-rekord i mai: Produsentene jobber på spreng for å møte etterspørselen

Diplom-is venter ny rekord for issalget i mai måned, og Hennig-Olsen håper på en rekordsommer. Nå jobbes det på spreng i iskremfabrikkene for å møte etterspørselen. 

KNALLSTART: Issalget i mai er i ferd med å nå nye høyder, ifølge produsentene.

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
  • Nina Tuv
Publisert:

Gradestokkene i det ganske land kan for tiden tyde på at værgudene bestemte seg for å hoppe over våren og kjørte rett på med full sommer.

Oslo har slått varmerekorden fra 1947 – altså er det den varmeste mai måned på 71 år.

Dette viser seg også tydelig i isdiskene i butikkene. Spesielt lørdag begynte det å mangle litt på utvalget i mange butikker i Oslo.

– Det er helt fantastisk med dette været, og da selger vi veldig mye is. Vi tror at dette blir en rekordmåned med issalg, antagelig den beste noensinne, sier Anne Borgen Sturød, Markeds- og PU-sjef i Diplom-Is, til E24.

Les også: Kroneis-priskrig: 3,33 kroner!

Diplom-is har levert iskrem til sommerglade nordmenn siden 1930. En «all-time high» i salget er dermed ikke småtteri for produsenten.

Også Hennig-Olsen bekrefter økt pågang.

– Salget så langt i år er noe høyere enn i fjor. Så langt ser det ut til å bli en rekordsommer, og vi håper folk fortsetter å spise mye iskrem, sier markedsdirektør Lillian Susanne Hall til E24.

Les også

Ny prisrekord for gammel vin

Må sette inn ekstra folk

Den økte etterspørselen har gjort at Diplom-Is har sett seg nødt til å sette på ekstra produksjon denne helgen.

– Det er veldig mange som gjør en fantastisk jobb hos oss nå, slik at vi andre får kose oss med isen i sommervarmen. Det er mye jobb, men veldig morsomt, legger hun til.

– Vi bygger opp et lager med ferdig is i forkant av sommeren. Men det salget vi har hatt nå har vi ikke forutsett, så vi har vært nødt til å sette på ekstra. Distribusjonen vår har veldig mye å gjøre nå, sier Sturød.

SKRAPET: Mange har møtt nesten tomme isdisker i butikkene i løpet av helgen. Bildet er fra Kiwi Ullevaal i Oslo lørdag.

Foto: Øyvind Henriksen E24

Sturød understreker at de på ingen måte er tom for is, men kun ramper opp produksjonen for å møte den økte etterspørselen. Værvarslet er dessuten et godt instrument for å forutse hvor raskt lagrene tømmes.

– Vi følger med på værmeldingen. Issalget blir alltid ekstra høyt når det bikker 20 grader. Det er meldt fint fremover også, så vi fortsetter å produsere for å holde lageret oppe, sier hun.

Bråvarmt

Hennig-Olsen forteller også at de jobber for fullt, og har satt inn ekstra skift både natt og helg.

Les også

Dette er byene med de høyeste lønningene: Oslo på topp 10

– Vi produserer nok til å møte etterspørselen. I år kom imidlertid varmen nokså brått. Sammen med mange fridager i mai er det solgt mer iskrem enn vanlig i løpet av kort tid, noe som gjør at det kan ta litt tid å fylle opp i butikkene, sier Hall.

– Vi har en kontinuerlig dialog med butikkene, og det er viktig at de bestiller før det er tomt. Vi har masse is på lager, sier Sturød.

E24 har også vært i kontakt med Mr. Iceman – norsk produsent av blant annet isbiter på pose. Mannen bak dekknavnet heter Jack Stensland.

– Nå er været slik det bør være. Vi jobber sene kvelder nå, men møter etterspørselen uten problemer, skriver Stensland i en tekstmelding til E24.

Den eneste utfordringen er ifølge Stensland at butikkene bestiller for lite isbiter og går tomme.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Sommer

Flere artikler